BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,73
ALTIN 2.416,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli’nde ışık göründü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kazı ve beton çalışmaları tamamlanan Sarıyer–Çayırbaşı Tünel Yolu'nu kısa bir süre sonra trafiğe açacak.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafiği rahatlatmak için toplu taşımada metro çalışmalarına aralıksız devam ederken, karayollarında ise üçüncü tünel yol olan Çayırbaşı Tüneli’nde de sona gelindi.

“7 Tepe 7 Tünel” projesi kapsamında Kâğıthane – Piyalepaşa ve Bomonti – Dolmabahçe karayolu tünelleri kısa bir süre önce halkın hizmetine sunulmuştu. Kazı ve beton çalışmaları tamamlanan Sarıyer – Çayırbaşı tünel yolu da kısa bir süre sonra trafiğe açılacak. Sarıyer ile Kilyos ve Zekeriyaköy bölgesini ilçe merkezine girmeden ana arterlere bağlayarak sahil yolu trafiğini de rahatlatacak.

Sarıyer – Çayırbaşı tünel yolu, toplam uzunluğu 4.050 metre olan 2.025 metrelik iki tüpten oluşuyor. Genişliği 9,50 metre olan iki normal şerit ile bir emniyet şeridine sahip Tünel Yol’un yüksekliği 7,33 metre, iç yarıçapı ise 6 metre.

Yüzde 80’i tamamlanan ve kemer betonlama çalışmaları süren Tünel’in 3.873 metresi konvansiyonel yöntemle, 177 metresi de aç-kapa yöntemiyle inşa edildi.

Çayırbaşı Tüneli, en son teknoloji ile donatılmış elektro-mekanik sistemler (Yangın, güvenlik, aydınlatma, haberleşme ve havalandırma kontrol sistemleri vs.) ile inşa ediliyor. Acil durumlarda can ve mal güvenliğini amacıyla trafiği diğer tüpe aktarmak için tüpler arasında 250 metre arayla toplam 7 adet araç ve yaya bağlantı tüneli yapıldı. Ayrıca yangın ve kurtarma ekiplerinin anında müdahalesini sağlamak için direkt ulaşılan bir yaklaşım tüneli inşa edildi.

Tünelin Çayırbaşı ve Çırçır bölgelerinde yol ve kavşak inşaatları tamamlandıktan sonra Nisan ayında hizmete alınması öngörülüyor.