BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,83
ALTIN 2.417,19
HABER /  GÜNCEL

Ediz Hun da rengini belli etti

Yeşilçam'ın ünlü jönlerinden Ediz Hun da referandumda kullanacağı oyun rengini açıkladı.

Abone ol

Ünlü aktör Ediz Hun, anayasa paketini baştan sona okuduğunu ve referandumda 'evet' diyeceğini açıkladı. 'Hayır' demeye hazırlananlara da aynı şeyi tavsiye ederek, "Eğer şartlanmamışsanız siz de 'evet' dersiniz." diye seslendi.

Bir dönem ANAP saflarında Parlamento'da görev yapan eski siyasetçi, 'hayır' oyu vereceklerin anayasa paketine değil, AK Parti'ye karşı çıktığına dikkat çekiyor. Bu noktada herkesi 'vicdanlı' davranmaya çağıran Hun, "Şartlı refleksten vazgeçelim, şartlanmayalım. Referandumda herkes elini vicdanına koysun. Yeni anayasayı okusunlar, ondan sonra karar versinler." diye sesleniyor.

Türk sinemasında 113 filmde başrol oynayan Ediz Hun, aynı zamanda siyasetçi ve eğitimci bir kimliğe de sahip. Oslo ve Trondheim üniversitelerinde aldığı biyoloji ve çevre bilimleri eğitimini senelerdir üniversite öğrencilerine aktarıyor. Bir dönem ANAP genel başkan yardımcılığı görevinde de bulunan ünlü aktör, şimdilerde siyasetten uzak duruyor.

Ediz Hun, 1980 darbesi olduğunda Oslo'da eğitim görüyormuş. 12 Eylül sabahı da Oslo'ya uçması gereken Hun, o günü şöyle anlatıyor: "Eşim ve çocuğumla birlikte Yeşilköy Havalimanı'na gittim. O yıllarda siyasi bir kimliğim olmadığı için zorluk çekmeden uçağa bindim." Kendisi zorluk yaşamasa da darbenin mağdur ettiği insanlar için üzüntüsünü dile getiren ünlü aktör, özgürlüklerin kısıtlanmasına karşı çıkıyor. Anayasa değişikliğinin bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Hun'un gerekçesi de şu: "Dünya ve Türkiye, son 28 yılda çok değişti. Teknoloji hızla gelişiyor. Bir cep telefonu bile 3 ay sonra eski sayılıyor. Dünya böyle hızla değişirken, anayasaların da değişmesi, zamana göre uyarlanması gerekir."