BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Avukatı bile katili savunamadı

İzmir'de üç kişiyi öldürmekle yargılanan Hamdi Ayri'nin avukatı "Vicdani gerekçeyle bu davada görev alamam" dedi.

Abone ol

İzmir'de üç kişiyi öldürmekle yargılanan Hamdi Ayri'nin avukatı "Vicdani gerekçeyle bu davada görev alamam" dedi. İzmir Barosu Başkanı ise "CMK avukatı istifa edemez" diye karşı çıktı.

Sabah gazetesinin haberine göre, İzmir'de üç günde üç kişiyi başlarından silahla vurduğu iddiasıyla yargılanan Hamdi Ayri, 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına çıktı. 3 kez "ağırlaştırılmış müebbet hapis" istemiyle yargılanan Ayri, "Kendimi iyi hissetmiyorum. Avukatımla görüşüp, gelecek duruşmada savunmamı yapacağım" dedi.

Duruşmada ilk kurban Esra Yaşar'ın babası Mahmut İsmet Yaşar, cani olarak nitelediği sanığın 3 kurşunla 11 kişinin hayatını mahvettiğini söyleyerek polisi suçladı. Mahkeme başkanının uyarısıyla iyice sinirlenen baba "Başkan, senin kızın 26 yaşına gelsin, ben de onu vuracağım. Bu mahkeme engizisyon mahkemesi" diye bağırdı. Bunun üzerine Yaşar, salondan çıkarıldı. Mahkeme heyeti, duruşmanın sonunda, Mahmut İsmet Yaşar hakkında "Mahkeme heyetine hakaret ve tehditten" suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

'BENİ GÖREVDEN ALIN'

Hamdi Ayri'nin, İzmir Barosu'nca görevlendirilen avukatı Lütfi Aksu ise duruşmanın ardından, müvekkiliyle cezaevinde defalarca görüştüğünü, bunun sonucunda vicdani kanaatiyle, bu davada görev almama kararı aldığını söyledi. Ancak Aksu, istifa halinde hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açılacağını öğrenince, baroya görevden alınması talebinde bulundu. Bu arada Ayri'nin cezaevinde cinayetleri kahkahalarla anlattığını iddia eden dilekçenin sahibi, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ile Celal Uzunkaya'nın adını kullanarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklanan çete lideri İrfan Erbarıştıran çıktı.