BIST 10.237
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.436,70
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova'da polise linç girişimi

Hakkari'de terör örgütü sempatizanı bir grup gösterici gözaltıları protesto etti, polisi taşladı.

Abone ol

Hakkarinin Yüksekova İlçesi’nde polisin 3 kişiyi henüz bilinmeyen bir nedenle gözaltına alınmasına tepki gösteren vatandaşlar ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Kalabalık bir grubunun polis panzerine doğru yönelmesi üzerine polis uzun süreli havaya ateş açtı. Yaşanan gerginlik anında atılan taşlardan bir polis gözünden yaralandı.

PANZERLER ABLUKAYA ALINDI

Cengiz Topel Caddesinde saat 19.30 sıralarında polis 3 kişiyi gözlatına aldı. Bunun üzerine toplanan bir grup, gözatılara tepki göstererek, serbest bırakılmalarını istedi. Göstericilerin bir polis panzerini ablukaya alması üzerine, kalabalığı dağıtmak isteyen polisler, uzun namlulu silahlarla havaya uzun süreli ateş açtı. Açılan ateş sonucu göstericıler panzerinin yanından uzaklaştı. Gerginliğin tırmanması üzerine esnaf işyerlerini kapatarak evlerine çekildi.

PKK LEHİNE SLOGANLAR ATILDI

Cengiz Topel Caddesinde toplanan yaklaşık 400 kişi, PKK lehine slogan atarak polisi taşlamaya başladı. Atılan taşlardan bir polis memur gözünden yaralandı. Yaralı polis ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sayıları giderek çoğalan göstericiler, bu kez cadde üzerinde ateş yakıp barikat kurarak yolu tamamen trafiğe kapattı.

Polis göstecileri dağıtmak için tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba kullandı. Göstericiler, bir banka (Halk Bankası) şubesinin camlarını kırıp ATM’sine zarar vererken, bir polis panzerine molotof kokteyli attılar. Gerginliğin halen devam ettiği kent merkezinde polis güvenlik önlemlerini artırarak, giriş ve çıkışları kontrol altına aldı.