BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.442,65
HABER /  DÜNYA

Bosna'da inceleme heyetine suikast

Toplu Mezarları Araştırma Komisyonu Başkanı Amor Maşoviç ve beraberindeki ekibe, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Abone ol

Bosna-Hersek'te 14 yıldır ülke genelinde sürdürdüğü çalışmalarda savaşta katledilen 20 bin kurbanın cesedine ulaşmayı başaran Toplu Mezarları Araştırma Komisyonu Başkanı Amor Maşoviç ve beraberindeki ekibe, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Bosna-Hersek'te 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşta katledilen ve cesetleri toplu mezarlara gömülen kurbanların bulunması için kurulan Toplu Mezarları Araştırma Komisyonu Başkanlığını yürüten Amor Maşoviç ve ekibi, geçen hafta Drina Nehri'nin sularının oluşturduğu Peruçaç Gölü'nde toplu mezar arama çalışması başlattı.

Amor Maşoviç ve beraberindeki 7 kişiye, bugün akşam saatlerinde Bosna Sırp Cumhuriyeti sınırlarında kalan Vişegrad kenti yakınlarındaki gölde bot üzerinde bulundukları sırada, uzun namlulu silahla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu ölen ya da yaralanan olmadı. Mermilerden birinin, bota isabet ettiği kaydedildi.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibinin geldiği ve konuyla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Ülkenin en önemli isimlerinden birisi olarak gösterilen ve Bosna-Hersek'in merhum devlet başkanı Aliya İzzetbegoviç'in yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Amor Maşoviç, olayla ilgili AA muhabirine telefonla bilgi verdi.

Maşoviç, yaptığı açıklamada, botla göl üzerinde hareket halindeyken saldırının meydana geldiğini söyledi.

Saldırıda şans eseri ölen ya da yaralananın olmadığını ifade eden Maşoviç, şöyle dedi:

"Kurşunlardan birisi botumuza isabet etti. Saldırıda suikast silahının kullanıldığını tahmin ediyoruz. Çünkü hiç kimse silah sesi duymadı, sadece merminin gelişini duyduk. Bu saldırının profesyonel kişilerce ve çalışmalarımızı engellemek isteyencelerce yapıldığından şüpheleniyoruz."

Maşoviç, polis ekiplerinin halen olay yerinde olduğunu ve saldırı olayıyla ilgili çalışma başlattıklarını kaydetti.

Çalışmalarına yarın kaldıkları yerden devam edeceklerinin altını çizen Maşoviç, "Bu bölgede başlattığımız çalışmalar, 7 gündür devam ediyor. Şu ana kadar 20 kurbanın cesedine ulaştık. Bu cesetlerin sahiplerinin, Vişegradlı Boşnaklar olduğuna inanıyoruz" dedi.