BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,53
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfa'da gerilim hattı can aldı

Evlerinin damında cep telefonuyla konuşan genç, yüksek gerilim hattının kurbanı oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Abone ol

Şanlıurfa'da, evlerinin damında cep telefonuyla konuştuğu sırada 154 bin voltluk yüksek gerilim hattına kapılan 16 yaşındaki Hikmet Gül, hayatını kaybetti. Yakınlarının gözleri önünde feci şekilde can veren Gül’ün cesedi güçlükle indirildi.

Olay, akşam saatlerinde Selçuklu Mahallesi 3224 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, oruçlu olduğu öğrenilen ve bir giyim mağazasında çalışan 16 yaşındaki Hikmet Gül, tek katlı olan evin damına çıkarak, bir süre akşam ezanının okunmasını bekledi. Bu sırada cep telefonuyla arkadaşını arayan Gül, yakınından geçmekte olan 154 bin voltluk yüksek gerilim akımına kapıldı. Çığlık sesi üzerine evden dışarı çıkan 5 çocuk annesi 43 yaşındaki Halise Gül, damın üzerinde oğlunun dumanlar içersinde yandığını gördü.

İFTARINI AÇAMADI

Oruçlu olan oğlu için mutfakta yemek hazırlarken, cesedini gören anne Halise Gül, sinir krizleri geçirerek Kürtçe ağıtlar yaktı. ‘İftarını açamadın oğlum’ diye ağıtlar yakan anneyi komşuları güçlükle teselli etmeye çalıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ile 112 acil servis ekipleri, damda asılı bulunan gence bir süre müdahalede bulunamadı. Polis TEDAŞ yetkililerine bilgi verilmesi üzerine mahallenin elektriğinin kesilmesinin ardından itfaiye görevlileri damın üzerindeki Gül’ün cesedini güçlükle aşağıya indirdi. Ambulansa konulan Gül’ün cesedi otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Selçuklu Mahallesinde yaşanan bu olay üzerine toplanan mahalle sakinleri TEDAŞ yetkililerine tepki gösterdi. Defalarca yetkililere bilgi vermelerine rağmen mahallenin tam ortasında alçak bir mesafede geçen yüksek gerilim tellerinden korktuklarını şikayet ettiklerini söylediler. Mahalleli, “Önlem alınması için daha kaç kişinin ölmesi gerekir” diye tepki yetkililere tepki gösterdi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.