BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,77
ALTIN 2.422,38
HABER /  GÜNCEL

Hatay valisinden evde oturun çağrısı

Hatay'da tansiyon düşmedi, halk tedirgin. En küçük bir kıvılcım yetiyor. Hatay Valisi halka sağduu çağrısı yaptı..

Abone ol

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesi ile ilgili olarak Hatay Valisi Celalettin Lekesiz basın toplantısı düzenledi. Lekesiz, Dörtyol halkının zorunlu kalmadıkça birkaç gün sokağa çıkmamalarını istedi.

Vali Lekesiz, Dörtyol Kaymakamlık makamında düzenlediği basın toplantısında teröristlerin saldırıda kullandıkları aracın kamyonet değil otomobil olduğunu kaydetti.

GÖZALTINA ALINANLARIN TERÖR SALDIRISIYLA İLGİSİ YOK

Basında yer alan emniyet müdürlüğü binasına saldırı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, gözaltına alınan kişilerin ters yönden emniyet binası önünden geçmekte olan şahıslar olduklarına dikkat çeken Vali Lekesiz, "Şahıslar, ters yönden gelmeleri ve dur ihtarına uymamaları sonucunda ateş açılarak durdurulmuş ve gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların terör saldırısını gerçekleştiren kişiler olduğu vatandaşlar tarafından dillendirilmiş ve emniyet binası önünde toplanan kalabalık, terörist sandıkları şahısların kendilerine teslim edilmesini istemişlerdir. Kalabalık, polis ve askerlerimiz tarafından dağıtılmıştır" diye konuştu.

DEDİKODU BİTENE KADAR EVLERİNİZDE OTURUN

Lekesiz, halka sağduyu çağrısı yaparak kamu düzenini bozanlara karşı müsamaha gösterilmeyeceğini belirterek şunları söyledi: 

" Vatandaşlarımızda oluşan infiali anlayışla karşılıyoruz, ancak, şu an kardeşliğimize en ihtiyaç duyulan anlardır. Vatandaşlarımız soğukkanlılıklarını koruyarak, eksik bilgilere itibar etmemelidirler. Kamu düzenini bozacak şekilde hareket edecek kişiler cezalandırılacaktır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, bugün ve bundan sonraki birkaç gün akşam sokağa çıkmamalarıdır. Akşamlarını evlerinde geçirmelerini istirham ediyoruz. İlçedeki dedikodu bitene kadar evlerinde oturmalarını istiyoruz. Terör örgütünün istediği gibi vatandaşlarımız birbirine düşmemiştir. Böyle bir durum yoktur.”