BIST 10.046
DOLAR 32,53
EURO 34,78
ALTIN 2.406,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Oduncular Sitesi'inde 10 dükkan kül oldu

Şanlıurfa'da Oduncular Sitesi'nde meydana gelen yangında 10 dükkan tamamen kül olurken, 3 kişi yaralandı.

Abone ol

İş yeri sahipleri ise yanan dükkanlarını gözyaşları arasında izledi. Yangına çevre illerden de gelen toplam 15 itfaiye aracı ile 100 kişi müdahale etti.

Saat 01.00 sıralarında Oduncular Sitesi'nde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle diğer dükkanlara da sıçradı. Olay yerine çağırılan itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladı. Şanlıurfa'da bulunan itfaiye ekipleri yetersiz kalınca çevre illerden itfaiye ekipleri çağırıldı. 10 dükkanı etkisi altına alan yangına, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'nın ilçeleri olan Siverek, Bozova, Ceylanpınar, Viranşehir, Hilvan ve Akçakale'den itfaiye ekipleri gönderildi.
İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, bazı iş yeri sahipleri musluklara bağladığı hortumlarla alevlere müdahale etti.

Bazı iş yeri sahipleri ise yanan dükkanlarını gözyaşları arasında izledi. Yangının giderek büyümesi üzerine binlerce ton odun ve kömür cayır cayır yandı. Yangına müdahale etmek isteyen 3 kişi ise dumandan zehirlenerek, yaralandı. Yaralılar, olay yerinde hazır bulunan ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Alevlerin dükkanlarına sıçramasını istemeyen diğer dükkan sahipleri ise hortumlarla odunlarını ıslattı.

Yaklaşık 5 saat süren yangına çevre illerden de gelen 15 itfaiye aracı ile yaklaşık 100 kişi müdahale etti. Yangın tamamen kontrol altına alınırken, itfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yaptı. Olay yerine gelen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, yangın hakkında yetkililerden bilgi aldı.