BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP 35'inci maddede geri adım attı

CHP, darbelere gerekçe oluşturduğu belirtilen 35. maddesinin kaldırılmasına yönelik teklifinde geri adım attı.

Abone ol

Anamuhelefet partisi, ortaya konan iddialı önerinin parti içinde rahatsızlıklara sebep olması nedeniyle geri adım atmak zorunda kaldı.

Ana muhalefet maddeyi kaldırmak yerine değiştirmeyi önerecek. Değişikliğin en geç yarın Meclis'e sunulacağı belirtiliyor. Zaman gazetesinden Habib Güler'in haberine göre CHP MYK toplantısında konu netleşti.

ASKER KARŞITI GÖRÜLEBİLİR ENDİŞESİ

Dün, Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde toplanan MYK'da konuya ilişkin ayrıntılı değerlendirmelerde bulunuldu. 35. maddenin tamamen kaldırılmasının CHP'nin 'asker karşıtı' şeklinde yorumlanabileceği endişesini taşıyan CHP'li yöneticiler, tamamen kaldırılması yerine maddeye bir hüküm eklenmesi gerektiği noktasında uzlaştı. Parti içerisinde bazı isimler, "Maddenin kaldırılması halinde TSK işlevsizleşir." diyordu.

MEVCUT 35'İNCİ MADDE

CHP, "Silahlı Kuvvetler'in vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumaktır." şeklindeki 35. maddenin, şu şekilde değiştirilmesini önerme kararı aldı:

CHP'NİN ÖNERDİĞİ 35'İNCİ MADDE

"Silahlı Kuvvetler'in vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni parlamenter demokratik sistemin işlerliği çerçevesinde ve Anayasa'ya bağlı olarak korumaktır."