BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu'na ölüler bile güler!

Kıılçdaroğlu'nun 27 Nisan e-muhtırasının hükümet ve asker işbirliği ile hazırlandığı iddiasına Hüseyin Çelik cevap verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik AK Parti Genel Merkezi'nde basın açıklaması yaparak “Buna ölüler bile güler” dedi.

ÖLÜLER BİLE GÜLER

Kılıçdaroğlu'nun iddiasını ciddiye almayan Çelik "“Buna sadece pes doğrusu diyorum. Bu zavallı iddiaya göre Sayın Başbakan ile Sayın Büyükanıt pazarlığa oturmuşlar. Sayın Başbakan, Sayın Büyükanıt’a demiş olmalı ki; ‘Ver bir muhtıra biz yeniden iktidara gelelim, siz de kapın zırhlı arabayı’. Bu iddiaya ölüler güler. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu siz gerçekten kendi iddianızı bile ciddiye alıyor musunuz? " dedi. 

CHP HIYANETİN FAİLİ NASIL OLDU?

367 kararına Kılıçdaroğlu'nun destek verdiğini hatırlatan Çelik "Meşhur 367 kararını veren Anayasa Mahkemesi de AK Parti’nin yeniden iktidara gelmesi için tıpkı Sayın Yaşar Büyükanıt gibi AK Parti ile çıkar işbirliği yapmış demektir. Buna ne dersiniz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sizin partiniz böyle bir hıyanetin faili nasıl oldu?" diye sordu.

Darbe planlarını bir bir sayan Çelik Kılıçdaroğlu'nun çelişki içinde olduğunu ileri sürerek "Balyozcular, Ayışığıcılar Yakomozcular, Eldivenciler, Kafesçiler, Pozrazköycüler ve Ergenekoncular da AK Parti ile gizli bir ittifak içinde olabilirler mi? Bu ne zavallı mantık.” dedi.

35'İNCİ MADDE ADAM AKILLI DEĞİŞMELİ

35'inci madde tartışmasıyla ilgili olarak Çelik ana muhalefetin samimi olmadığını savunarak, "CHP teklif versin içeriğinde ne olduğunu görelim. Bu madde değişecekse adam akıllı değişmeli" diye konuştu.

ABD İLE İMZALANAN ANLAŞMANIN ASLI

Çelik, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 2003 yılında ABD ile imzalanan bir anlaşma ile ilgili Başbakan Erdoğan'ı ihanetle suçladığını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: "22 Eylül 2003 tarihinde Sayın Ali Babacan ekonomiden sorumlu devlet bakanı sıfatıyla Amerikalılarla Türkiye'nin Irak'ın işgaliyle doğan ekonomik zararlarının telafi edilebilmesi için, 8,5 milyar dolar krediye çevrilebilir 1 milyar dolarlık bir hibe için anlaşma imzalamıştır. Bu anlaşmada Türkiye kendisini hiçbir siyası kayıt ile sınırlandırmamış, Kuzey Irak'a gerekli hallerde asla girmeme taahhüdünde bulunmamıştır. Ancak Amerikan tarafı Türkiye'nin Irak'a tek taraflı müdahalede bulunmasını ödemenin geri kalanını askıya alma sebebi sayacağını ifade etmiştir. Türkiye'de ekonomik şartların hızla iyileşmesi üzerine yapılan yeniden değerlendirmede 8,5 milyar dolarlık krediye veya 1 milyar dolarlık hibeye gerek olmadığı sonucuna varılmış ve anlaşma Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne onay için gönderilmemiş ve anlaşma Dışişleri bakanlıkları arasındaki nota teatisiyle iptal edilmiştir. İşin aslı esası budur."

"BAHÇELİ AĞZINI BOZMA SEANSLARINA DEVAM ETTİ"

CHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı yazılı açıklamayı eleştiren Çelik, "MHP Genel başkanı dün yayımladığı basın açıklaması ile ne yazık ki ağzını bozma seanslarına devam etmiştir." değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Erdoğan'ı etnik bölücülük yapmakla itham eden Bahçeli'nin kesinlikle aynaya bakmasının lazım olduğunu belirten Çelik, şunları söyledi: "Sayın Bahçeli unutmamalıdır ki, Türkiye'nin değişerek gelişmesine mani olmak,12 Eylül Anayasası'nın kısmen de olsa değişmesine engel olmak ve statükocuların ekmeğine yağ sürmek gibi hususlarda, kendisi istese de istemese de, bu durumdan hoşnut olsa da olmasa da şu anda PKK'nın ve onun siyaset tarzının safında yer almaktadır. Bir kez daha söylüyorum, bizim dağarcığımızda Sayın Bahçeli'nin sarf ettiği küfürler ve hakaretler yoktur. Biz hançerimizi bunlarla kirletmedik ve kirletmeyeceğiz."