BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,05
ALTIN 2.324,50
HABER /  DÜNYA

IKBY'de ölümcül virüs korkusu! Nevroz etkinlikleri askıya alındı

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), koronavirüs nedeniyle tüm Nevroz etkinliklerini ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi.

Abone ol

Vilayette virüs şüphesinin söz konusu olmadığını ancak önlem amaçlı sıkı tedbirler aldıklarını söyleyen Erbil Valisi Ferset Sofi, bu tedbirler kapsamında mart ayında düzenlenecek Nevroz kutlamalarını iptal ettiklerini açıkladı.

Süleymaniye'ye girişleri yasak

Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir de yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs vakalarının görüldüğü İran'ın yanı sıra Kerkük ve Necef vilayetlerinden de turistlerin Süleymaniye'ye girişlerine izin verilmeyeceğini vurguladı.  Ebubekir, kentteki her türlü etkinlik ve kafelerde nargile satılmasının yasaklandığını da kaydetti.

Son durum

-Irak, yeni tip koronavirüs nedeniyle 20 Şubat'ta aldığı kararla İran vatandaşlarına tüm sınır kapılarını önce 3 gün süreyle kapatmış, ardından bu süreyi 15 güne çıkarmıştı. Bağdat yönetimi, İran'a gidiş-dönüş tüm uçak seferlerinin de askıya alındığını duyurmuştu.

-IKBY İçişleri Bakanı Rebivar Ahmed de 22 Şubat'ta yaptığı açıklamada, İran'dan gelen Iraklı vatandaşların 14 gün boyunca tıbbi gözetimde tutulacağını bildirmişti. Irak merkezi hükümetinde 10, IKBY'de ise tüm okullarda eğitime 28 gün ara verilmişti.

-Irak'ın Necef kentinde, 24 Şubat'ta, İranlı bir öğrencide 25 Şubat'ta da Kerkük'te aynı aileden 4 kişide yeni tip koronavirüs tespit edilmişti.

-Irak Dışişleri Bakanlığı dün İran'ın yanı sıra Çin, Tayland, Güney Kore, Japonya, İtalya ve Singapur vatandaşlarına vize verilmesini askıya almıştı.

Irak'taki enfekte sayısı 6 oldu

Öten yandan Irak Sağlık Bakanlığı, yayımladığı yazılı açıklamada, İran'dan dönen Bağdatlı bir gençte koronavirüs tespit edildiğini ülkedeki vaka sayının 6'ya yükseldiğini bildirdi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Nişanlısının boğazını kesen Zehra Aras'ın bıçakla dansı ortaya çıktı
Foto Galeri Nişanlısının boğazını kesen Zehra Aras'ın bıçakla dansı ortaya çıktı Galeriye Gözat