BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
HABER /  GÜNCEL

İHH’nın Ramazan ekipleri çalışmalara başladı

Ramazan 2019 çalışmalarını “Ramazan Birlikte Güzel” sloganıyla başlatan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın görevli, gönüllü ve bağışçılarından oluşan ekipleri, ülke ve bölgelere ulaşarak çalışmalara başladı.

Abone ol

Çeyrek asırdır kesintisiz bir şekilde Ramazan’da iftar sofraları kuran, gıda yardımlarında bulunan İHH, bu yıl da yetimlerin yüzünü güldürmeyi, ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedefliyor.

Bu yıl yurt dışında 120 ülkede ve bölgede, Türkiye'de de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak olan İHH ekipleri, faaliyetleri gerçekleştirmek üzere ülke ve bölgelere ulaştı.

91 ayrı ekip iyilik yolunda
91 ayrı İHH ekibi, 120 ülke ve bölgede faaliyet gösterecek. Ekiplerden bazıları 2 ayrı ülkeye giderek hayırseverlerin yardımlarını mağdur ve mazlumlara ulaştıracak.

ihh

 İHH bu Ramazan, yurt dışında ve yurt içinde olmak üzere toplam 250 bin koli yardım dağıtacak, yüzbinlerce kişiye iftar verecek. Vakıf, kriz bölgelerine ağırlık vererek Suriye, Yemen, Somali, Sudan, Gazze, Doğu Türkistan, Bangladeş, Irak ve Arakan gibi bölgelerdeki faaliyetleri hızlandıracak. İHH, Suriye'deki savaş bölgelerinde ve kamplarda her gün sahur ve iftar yemeği sunacak.

Hayırseverler, dünyanın dört bir yanında 150 TL'ye bir çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek. Bayramlık kıyafet yardımları, 43 ülkede 67 bin 920 yetim ve çocuğa ulaşacak.

İlk yardımlar Yemen ve Afganistan’a ulaştı
İHH’nın çalışmalarını gerçekleştirmek üzere Yemen’e giden ekipler, yılın ilk Ramazan yardımlarını burada dağıttı. Bu kapsamda Yemen’de 3 bin 245 gıda kolisi dağıtılırken, 11 bin 176 kişiye de iftar verilmesi planlandı. İHH, ayrıca yine hayırseverlerin destekleriyle 200 adet adak akika kesimi yapacak ve mağdur ailelere dağıtımlarını gerçekleştirilecek.

Vakfın ikinci ekibi de Afganistan’a ulaştı. Afganistan’ın Kabil, Mezar-ı Şerif, Badahşan, Takhar ve Celalabat bölgelerine ulaşan ekipler, burada da 8 bin 382 kişiye kumanya paketi ulaştırırken, 850 kişiye de iftar verecek. Afganistan’ın çeşitli bölgelerindeki 600 muhtaca da ayrıca zekat ve fitre dağıtımları gerçekleştirilecek.

ihh

İHH ekipleri yine Ruanda, Togo, Myanmar, Endonezya (Açe), Filipinler (Moro) ve Bosna’ya ulaşarak hayır sahiplerinin yardımlarını mazlum ve mağdurlara ulaştırmaya başladı. Ramazan boyunca, İHH ekiplerinin ülke ve bölgelerdeki faaliyetleri sürecek.

 Destek olmak için
Dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, zor duruma düşen Müslümanlar için iyilik kervanına katılmak isteyenler, FITRE yazıp 4072'ye kısa mesaj göndererek 23 lira, IFTAR, KUMANYA ya da BAYRAMLIK kelimelerinden birini yazıp 3072'ye kısa mesaj göndererek 5 lira yardımda bulunabilecek. Ayrıca hayırseverler, İHH'nın banka hesapları, internet sitesi veya en yakın İHH merkezine başvurarak bağış işlemleri yapılabilecek.