BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

İçişleri Bakanlığından Sedat Peker açıklaması

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

İçişleri Bakanlığı, yurt dışında bulunan Sedat Peker ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, Peker'in Türkiye'ye getirilinceye kadar sürecin takibinin yapılacağını duyurdu.

Abone ol

Sedat Peker'in Youtube kanalı üzerinden yaptığı açıklamalar gündemdeki yerine korumaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, Sedat Peker'in açıklamaları sonrası süreçle ilgili kamuoyuna bilgilendirme yaptı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada; güvenlik güçlerinin ülkenin huzuru ve güvenliği için hukuk devleti çerçevesinde tüm imkanlarını kararlılıkla ve sorumlulukla seferber ettiği belirtilerek, "Huzur ve güvenin temin edilmesinde birçok alanda elde edilen başarılar, organize suç ile mücadelede de hem operasyon verilerinde hem de halkımızın günlük hayatında hissedilmektedir. Bu çerçevede 15 Temmuz sonrasında 1738 operasyon yapılmış, 22 bin 636 şüpheli gözaltına alınmış, 8 bin 414'ü tutuklanmış; 31 ulusal düzeyde, 13 bölgesel düzeyde ve 304'ü de yerel düzeyde olmak üzere toplam 348 organize suç örgütü çökertilmiştir. Organize suç örgütlerinin güvenlik güçlerimiz karşısındaki sıkışmışlığı, acizliği ve her operasyonda elde edilen üstün başarılar, bu yapıların tamamen temizlenmesini sağlamaktadır" denildi.

"Adalete teslim edilinceye kadar takibi sağlanacak"

Güvenlik güçlerinin ağır saha baskısı karşısında bu yapılara mensup kişilerin dönem dönem 'örtüleme yöntemi' olarak adlandırılan bir yöntemle kamuoyuna 'faaliyetlerinden uzaklaşmış' izlenimini vermek istediği belirtilerek Sedat Peker'in ülkeye getirilerek adalete teslim edilinceye kadar sürecin takibinin yapılacağı belirtildi.

Sedat Peker'in gündem olan konuşması