BIST 11.007
DOLAR 42,50
EURO 49,52
ALTIN 5.766,19
HABER /  GÜNCEL

İBB'ye 4. dalga operasyon 49 kişi hakkında gözaltı kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 4. dalga operasyonunda 49 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanlar arasında Ekrem İmamoğlu'nun Özel Kalem Müdürü, Koruma Müdürü, Kiptaş Genel Müdürü de yer alıyor.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından yürütülen yolsuzluk soruşturması sürüyor.

İSTAÇ KİPTAŞ VE YOL BAKIM DAİRE BAŞKANLIKLARINDA USULSÜZLÜK İDDİASI

Soruşturma kapsamında İSTAÇ, KİPTAŞ ve Yol Bakım Daire Başkanlığında yapılan incelemelerde usulsüzler yapıldığı belirlendi.

KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt, İSTAÇ Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökmen Togay, İbrahim Bülbüllü, Nezahat Kurt ve İmamoğlu'nun koruma müdürü Mustafa Akın'ın da olduğu 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İBB'ye 4. dalga operasyon 49 kişi hakkında gözaltı kararı - Resim: 0

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul, İzmir, Trabzon, Antalya, Tunceli ve Kocaeli'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda 45 zanlı yakalandı.

Şüphelilerden birinin Ekrem İmamoğlu'nu, kameraları kapatılan otelde karşılayan Seza Büyükçulha olduğu belirlendi.

Bu kapsamda haklarında gözaltı kararı verilen KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt, İSTAÇ Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökmen Togay, İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Seyfullah Demirel, İBB Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun koruma müdürü Mustafa Akın, İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, Yapı Merkez İnşaat sahipleri Mustafa Başar Arıoğlu, Erdem Arıoğlu ile Özge Arıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 44 zanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul, İzmir, Trabzon, Antalya, Tunceli ve Kocaeli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alındı.
Öte yandan, aynı soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan şüphelilerden Kadriye Kasapoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Diğer şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor.

3. DALGA OPERASYONDA 13 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

İBB'ye yönelik 3. dalga operasyonunda gözaltına alınan isimlerden 13'ü tutuklanmıştı. Bugün sabah saatlerinde çok sayıda önemli isme yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Etkin pişmanlıktan faydalanan kilit isimler arasında Murat Abbas, iş insanı Ahmet Çiçek, Ertan Yılmaz gibi isimler bulunuyordu. Bu isimlerin verdikleri ifadeler ışığında yeni dalga operasyonlar gerçekleştiriliyor. Bugün gizli tanık ve itirafçıların ifadeleri kapsamında 4. dalga operasyon yapıldı.

ibb