BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.508,10
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hz. Muhammed'in Türkler ile ilgili hadisini yazdı

Hz. Muhammed'in Türklerle ilgili "hadisleri var mıdır? Bu hadisle sahih midir?" konusuna Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'den bir kitapla yanıt geldi.

Abone ol

Yıllardır tartışılan konular arasında yer alan Hz. Muhammed'in Türklerle ilgili "Hadisleri var mıdır? Bu hadisle sahih midir?" konusudur. Bu konuya Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'den bir kitapla yanıt geldi.

Şimşirgil yaptığı araştırmalar neticesinde çıkartmış olduğu OTAĞ "Büyük Doğuş" adlı kitabı ile bu söylemlere son noktayı koydu.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Kahverengi Kitap'tan çıkartmış olduğu kitabında Efendimizin hadislerini araştırarak; "Habeşliler sizle uğraşmadıkça siz de onlarla uğraşmayınız. Hele Türkler size dokunmadığı sürece siz de Türklere (sakın) dokunmayınız!" hadisinin sahih kaynaklarda mevcut olduğunu iddia ederek şöyle diyor:

"Türklerin İslam dinine girmeleri şüphesiz dünya tarihinin en mühim hadiselerinden birisidir.

Tarihin en kadim uluslarından biri olan Türkler kurdukları imparatorluklar ile İslam öncesinde de siyasi bakımdan dünya tarihine tesir etmekteydiler.

Ancak İslam'a girişleri ile birlikte sadece siyasi değil din, kültür ve medeniyet alanlarında da etkinliklerini arttırdılar. Dünyanın en görkemli devlet ve medeniyetlerini kurdular.

Buna rağmen günümüzde en fazla zihinleri meşgul eden soru Türklerin İslam dairesine nasıl dâhil olduklarıdır. Ve en önemli meselelerden birisi de Efendimizin Türkler hakkındaki hadisleri sahih midir değil midir konusudur. :Yaptığımız araştırmalar neticesinde ortaya çıkan bu kitabımızla bu konuya son noktayı koyuyoruz."

Şimşirgil imzalı OTAĞ "Büyük Doğuş" adlı kitap Kahverengi Kitap'tan çıktı ve raflardaki yerini aldı.