BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Tahir Elçi cinayetiyle ilgili önemli gelişme!

Diyarbakır'da basın açıklaması yapacağı sırada 3 kişinin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cinayetiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Abone ol

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinde ikinci şüphelinin de kimliği tespit edildi.

Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısının ardından çıkan çatışmada başından tek kurşunla vurulan Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada ikinci şüphelinin de kimliği tespit edildi.

"ŞÜHPELİLER AKRABA"

CNN Türk ekranlarında, olay yerinden gelişmeleri aktaran DHA Diyarbakır Muhabiri Felat Bozarslan, "Soruşturmayla ilgili yeni olarak söyleyebileceğimiz tek bilgi, güvenlik kaynakları ikinci şüphelinin yani araçtan ikinci çıkan şüphelinin de kimliğini tespit etti. Bu kimlik bilgisi henüz açıklanmadı ancak şüphelinin, kaçan ilk şüphelinin bir yakını olduğu ve birlikte hareket ettikleri bilgisine ulaştık." dedi.

"ADLİYEDE KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU"

Bozarslan'ın soruşturmayla ilgili açıklamalarının devamı şöyle:

"Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bunun için Diyarbakır Adliyesi'nde bir kriz merkezi de oluşturuldu. Dün bölgede tespit edilen ve numaralandırılan 83 parça delilden 43'ü toplanmıştı. Bu 43 parça delil de Diyarbakır Kriminal Laboratuvar'ında inceleniyor. Bu kriminal inceleme sonucunda Tahir Elçi'yi vuran fişeğin çekirdeğinin toplanan deliller arasında olup olmadığı tespit edilecek. Ancak güvenlik kaynakları şu ana dek herhangi bir tespitin yapılamadığını söylüyor.

Dün olay yerinde yapılan inceleme esnasında bölgedeki tüm kamera görüntüleri de toplandı. O görüntüler de inceleme altında."

Tahir Elçi'nin çatışma sırasında öldüğü Yenikapı Sokak'ta aynı gün yapılan başsavcının incelemesi, el bombalı ve roketli saldırı sonucu yarım kalmıştı.

POLİS EŞLİĞİNDE İNCELEME

Güvenlik önleminin ardından Başsavcı Ramazan Solmaz, biri başsavcı vekili 2 savcı ve baro heyeti, dün saat 06.15'te polis eşliğinde olay yerinde inceleme yaptı.

İNCELEMEYE DEVAM EDİLDİ

Saat 06.50 sıralarında 2-3 el silah sesi duyuldu. Buna rağmen incelemeye devam edildi. Ancak saat 07.10'da heyetin bulunduğu yere 2-3 el ateş açıldı. Polis de karşılık verdi. Ardından heyetin çok yakınındaki zırhlı kobra aracına doğru atılan patlayıcı infilak etti. Sokağın girişini kapatan zırhlı aracın altında da kablo fark edildi. Teröristler sokağın başına kadar gelip ateş etmeyi sürdürünce heyet bölgeden uzaklaştırıldı. Güvenlik güçleri olay yeri işaretleme malzemelerini bırakmak zorunda kaldı.

BAŞSAVCI'DAN YAZILI AÇIKLAMA

Başsavcı Ramazan Solmaz yaptığı yazılı açıklamada, "Güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan sıcak çatışma nedeniyle inceleme çalışmalarına devam etmenin can güvenliği açısından risk oluşturması nedeniyle olay yeri inceleme çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlanarak heyette ve koruma görevlilerinde herhangi bir yaralanma olmadan Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne dönülmüştür" dedi.