BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Derik son durum bir şehit daha var

DERİK'te bir kaç gündür süren çatışmalar şiddetlendi. Derik'ten gelen son haberlere göre 1 asker şehit oldu, 7 PKK'lı öldürüldü.

Abone ol

Mardin - Derik'te teröristlere yönelik operasyonda 7 PKK'lı öldürüldü, 1 asker şehit oldu.

Mardin Valiliği, cuma günü sokağa çıkma yasağı getirilen Derik ilçesinde güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda 7 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Mardin Valiliği'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, PKK ile çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığı ifade edildi.

DİYARBAKIR'DA 2 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Diyarbakır'ın merkez Sur ve Hazro ilçelerinde güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonlarda 2 terörist öldürüldü. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Hazro ilçesinde PKK'ya yönelik 27-29 Kasım tarihleri arasında, 'Şehit uzman çavuş Mehmet Ali Sarak' adının verildiği operasyon düzenlendiğini belirtildi. Açıklamada, imha edilen örgüte ait sığınak ve barınaklarda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat bulunduğu ifade edildi.

NUSAYBİN SON DURUM SİLAH VE PATLAMA SESLERİ

Öte yandan, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde de 29 Kasım Pazar günü saat 21.00'den itibaren Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerindeki sokağa çıkma yasağı sürüyor. Mahallelerdeki barikatları kaldırmak ve hendekleri kapatmak için güvenlik güçlerinin operasyonları da devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 4 mahallede dün gece teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışmalar oldu. Mahallelerden sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu. Yetkililer, mahallelerde operasyonların devam ettiğini söyledi.