BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İstanbul'un 100 seyyahı okurla buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, 100 seyyahın hikayesini bir kitapta topladı.

Abone ol

İSTANBUL Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Ümit Meriç'in yayın danışmanlığında hazırlanan "İstanbul'un 100 Seyyahı" adlı kitap, kent hakkında yazılan ve fark edilmeyi bekleyen yüzlerce metnin seyahatname okurlarında merak uyandırması ve yeni araştırmalara kapı aralaması amaçlanıyor.

Kitapta, İstanbul'un etkisi altında kalarak gördüklerini kaleme alan yüz seyyahın ne sebeplerle kentte bulunduğu, hangi güzergahı takip ettiği, şehir hakkında neden kayıt tuttuğu, mesleği ve ilgi alanlarına dair bilgiler yer alıyor.

 Seyyahlar arasında Evliya Çelebi, Pierre Loti, 1920 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi Norveçli Knut Hamsun, hatıratında daha çok Sultan Abdülhamid devrinin İstanbulu'nu öne çıkaran Fransız gazeteci ve araştırmacı Paul Fesch, İstanbul'a dair hatıralarını yazan kadın seyyahlardan Lady Montagu, anılarında Hürrem Sultan'ın vefatından bahseden Mekke'nin tanınmış alimlerinden Kudbuddin Mekki, esir düştüğünde Kaptan Sina Paşa'ya kendisini doktor olarak tanıtan ve bu sayede kürek çekmekten kurtularak Kanuni'nin kızı Mihrimah Sultan'ı tedavi etmek için saraya giden Pedro De Urdemalas da bulunuyor.