BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.505,65
HABER /  GÜNCEL

Adalet Bakanı Bozdağ'dan flaş Tahir Elçi açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Abone ol

DİYARBAKIR'da bulunan Bekir Bozdağ; Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin evine taziye ziyaretinde bulunarak, eşi Türkan Elçi ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Bozdağ görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Selahattin Demirtaş'ın Sur'da yaşananlarla ilgili iddialarını değerlendiren Bozdağ; "Demirtaş bilgi ve belge ile konuşmalı. Hangi açıklamasına inanacağız. Demirtaş bir genel başkandır bilgi ve belge ile konuşursa daha iyi olur. Ona bunu tavsiye ederim" dedi. Gazetecilerin Türkan Elçi ile ne konuştuklarını sorması üzerine Bozdağ; "Sayın Türkan Elçi hanımefendinin bana söyledikleri bana emanettir. Aile mahremiyeti içinde konuşulmuş konulardır" ifadelerini kullandı.

"HERKES ELİNDE NE VARSA ORTAYA KOYSUN"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Olayın meydana geldiği yerden 83 delil toplandı, olay yerinin krokisi çizildi, polislerin ve avukatların ifadeleri de alınmaya devam ediliyor. Hükümet olarak soruşturmanın yakın takipçisi olacağız. Sayın Demirtaş Ankara'daki saldırıdan sonra da devleti katil ilan etti. Herkes elinde ne varsa ortaya koysun. Vatandaşın aklını bulandırmak maksadıyla söylenen laflar olduğunu düşünüyorum. Bütün ihtimaller araştırılacak. Bütün Diyarbakır'daki kardeşlerimizin bilmesini isterim, her ihtimal incelenecek ve gereği neyse yapılacaktır. Bunun da şahidi bütün Türkiye kamuoyu olacaktır. Demirtaş bilgi ve belge ile konuşmalı. Hangi açıklamasına inanacağız. Demirtaş bir genel başkandır bilgi ve belge ile konuşursa daha iyi olur. Ona bunu tavsiye ederim. Sayın Türkan Elçi hanımefendinin bana söyledikleri bana emanettir. Aile mahremiyeti içinde konuşulmuş konulardır" ifadelerini kullandı.