BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin söylediği Cemaatçi MHP adayı o mu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden Meral Akşener’i "Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü" olmakla suçladı.

Abone ol

Al Jazeera’ye konuşan Bahçeli’ye yakın isimler “Devlet bey, elinde bilgi belge olmadan konuşmaz” dedi.

MHP'de tansiyon iyice yükseliyor. Olağanüstü kongre taleplerinin yükesk sesle dile getirildiği partide şimdi de Bahçeli'nin şoke eden açıklaması konuşuluyor

Bahçeli, adaylardan birinin Gülen hareketi tarafından görevlendirildiğini iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti içinde tüzük kongresi toplanmasını isteyen ve Genel Başkan adayı olacağını açıklayan isimleri eleştirmişti. Partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı, isim vermeden bir adayı suçlamıştı:

“Bunların içerisinde birisi vardır ki, gelecekte hep beraber göreceksiniz. Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP’de görevlendirilme meselesidir. Bu da ne ona ne de bir başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın.”

4 ADAY VAR?

Bahçeli'nin iddiası sonrası gözler "bu aday kim" sorusunun yanıtını aradı. MHP'de adaylığını açıklayan ya da aday olmaya hazır 4 isim var. Bunlar sırasıyla rahmetli Alparslan Türkeş'in genel sekreter yardımcılığını yapan Selim Kaptanoğlu, MHP eski İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ve MHP eski Trabzon milletvekili Koray Aydın.

BAHÇELİ'NİN BAHSETTİĞİ İSİM MERAL AKŞENER

İşte o isme El Cezire'den Gonca Şenay ulaştı. Bu sözler ile hem Fethullah Gülen Cemaat’ini MHP’de genel başkanlık yarışına müdahil olmakla suçlayan Bahçeli isim vermedi ancak Al Jazeera’nin ulaştığı kendisine yakın isimler, MHP Genel Başkanı’na yakın isimler hedefteki ismin Meral Akşener olduğunu söyledi. Bahçeli’ye yakın kaynaklar, “Devlet bey elinde belge, bilgi olmadan konuşmaz. Bir şey söylüyorsa bir dayanağı vardır.” diye konuştu.