BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar duyurdu! İşte geminin İstanbul'da olacağı tarih Tehlikeyi açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl krizinde son durumla ilgili flaş açıklamalar yaptı. Ukrayna'dan bugün harekete geçen geminin yarın 15.00'te İstanbul'da bulunacağını söyledi. Bakan Akar, bu krizin çözülmemesi halinde büyük bir göç kriziyle karşılaşma tehlikesini söyledi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Akar ABD'nin PKK için verdiği taziye mesajından, tahıl gemilerine kadar gündeme ilişkin kritik konularda açıklamalar yaptı.

Akar, Odessa'dan ayrılan geminin yarın 15.00 saatinde İstanbul'da olmasının beklendiğini açıkladı. ABD'nin verdiği taziye mesajı için "Bir akıl tutulması, izahı yok bunun. Amerikalı müttefiklerimiz yarın bir gün hatırladıklarında üzülecekler." dedi.

-(Odessa Limanı'ndan ayrılan ilk gemi) Yarın 15.00 civarında İstanbul Boğazı açıklarında bulunacak, demirlemesine müteakip müşterek heyet kontrol edecek"

-(Tahıl yüklü ilk geminin Odessa Limanı'ndan ayrılması) Bundan sonraki gemiler de benzer şekilde herhangi bir aksaklık çıkmadan devam edecek.

-(Küresel gıda sorunu) Göçü de tetikleyebilecek noktada. Afrika'dan Avrupa'ya ve Türkiye'ye ciddi göç dalgasını beraberinde getirebilir. Çözüme gidiyor olması önemli."

-Rusya'nın limanlarında da gıda ve çeşitli kimyasallar var. Bunların nakli bizim çalışmamızın dışında ayrı bir konu ama bir katkımız olursa Türkiye olarak memnuniyet duyarız.

-(Terörle mücadele operasyonları) 1 Ocak 2022'den itibaren 2 bin 226 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

-(ABD ordusundan YPG/PKK'lı elebaşı için taziye mesajı) Bir akıl tutulması, izahı yok bunun. Amerikalı müttefiklerimiz yarın bir gün hatırladıklarında üzülecekler.

-(ABD, PYD/YPG'den vazgeçer mi?) Vazgeçecek. Terörle, teröristle yaşanmaz. Eninde sonunda bunu anlayacaklar.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Bugün başladı 1 hafta sürecek! Meteorolojiden yağmur ve aşı sıcak haberi : Bursa, İstanbul, Samsun
Foto Galeri Bugün başladı 1 hafta sürecek! Meteorolojiden yağmur ve aşı sıcak haberi : Bursa, İstanbul, Samsun Galeriye Gözat