BIST 10.223
DOLAR 32,34
EURO 34,90
ALTIN 2.389,93
HABER /  POLİTİKA

Hükümete darbe tehditi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'tan ilginç açıklamalar. Fırat darbe iddiasında bulundu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Anayasa değişikliğini konuşurken darbe tehditi aldık" dedi.

Fırat bu ilginç açıklamaları CNN Türk'te yayınlanan Ankara Kulisi adlı programda yaptı. Fikret Bila ve Murat Yetkin'in sorularını yanıtladı.

TEHDİDİN KAYNAĞI BAYKAL

Fırat, tehdidin kaynağının ise ana muhalefet partisi CHP olduğunu söyledi ve "Birilerini davet ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

CHP, AK Parti'nin halkoylamasına da sunulan Anayasa değişikliği paketini sert bir dille eleştirmiş, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı.
Fırat, "Darbe tehdidi almadan oturup modern bir anayasa, özgürlükçü bir anayasa yapılması benim en temel arzularımdan biri" ifadesini kullandı.

Şu anki Anayasa değişikliği çalışmalarına da değinen Fırat, bu konuda tüm taraflarla mutabakat arayacaklarını belirtti ve "Yalnız Meclis çatısı altında değil, Meclis dışında da" diye ekledi.

ATAMALARDA BAŞÖRTÜSÜ KRİTERİ

Fırat, resmi atamalarda "eşi başörtülü kişilerin tercih edildiği" yönündeki eleştirileri de yanıtladı. Fırat, "Tersinden bakarsak, eşlerin başının açık olması noktasına geliriz. Hangi yasaya dayanarak eşinin başının örtülü veya açık olmasına göre bir devlet memuru atanabilir ki?" dedi.

GÜL'Ü AK PARTİ SAVUNACAK

Fırat, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yargılanmasının hukuki hata olduğunu savundu.  Gül’ün kişisel olarak kendisini savunamayacağını ve görüş belirtemeyeceğini iddia eden Fırat, Gül’ün hukuki savunmasını da AK Parti tarafından yapılacağını söyledi.