BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.404,33
HABER /  GÜNCEL

Fatih Belediyesine haksızlık

Fatih Belediyesi'nden Vatan gazetesine tepki. Haber üzerine Başkan Mustafa Demir basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bugün bir gazetede yayımlanan ve yayalaştırılan bir sokakla ilgili haberde Fatih Belediyesi'ne ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a haksızlık yapıldığını açıkladı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bugün Vatan Gazetesi'nde 'Muhallebi çıkmazı' başlığıyla yayımlanan haberde Fatih ve Fatihlilere hizmet amacıyla çalışan Fatih Belediyesi'ne ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a haksızlık yapıldığını açıkladı.

Fatih Belediye Başkanı Demir, başkanlığa gelen gazetecilerin soruları üzerine bugünkü gazete haberiyle ilgili bir açıklama yaptı. Demir, açıklamasında, Fatih Belediyesi'nin, kente ve ona ruh kazandıran, hayat veren insanlara karşı görevlerini yerine getirmek için çalıştığını ve bu çalışmalarında binlerce yıllık geçmişi olan Fatih'e ve Fatihlilere hizmet amacını güttüğünü söyledi.

Fatih'teki hizmetlerin en önemlileri arasında şehrin açık alanlarının kullanılmasını sağlayan meydan ve yayalaştırma projelerinin geldiğini dile getiren Demir, Bu çerçevede bugüne kadar meydan düzenlemesi yapılan bölgeleri şöyle sıraladı: Kocamustafapaşa Meydanı, Büyük Saray Meydanı, Küçük Saray Meydanı, Samatya Meydanı, Küçük Hamam Meydanı, Hekimoğlu Ali Paşa Meydanı, Kadınlar Pazarı Meydanı, Karagümrük Meydanı, Ramazan Efendi Meydanı, At Pazarı Meydanı, Haseki Külliyesi ve çevresi, Çevre Tiyatrosu önü, ile Marmara Caddesi, Darüşşafaka Caddesi, Ragıpbey caddeleri. Demir, adı geçen Feyzullah Efendi sokağının çıkmaz sokak olduğunu ve 17 Şubat 2005 tarih ve 2005/1-11 sayılı UKOME kararıyla yayalaştırma bölgesi olarak kabul edildiğini dile getirerek şöyle dedi:

"Bu karar üzerine Fatih Belediyesi de 2006 yılında sokağı bir meydan düzenlemesiyle yayalaştırdı. Eskiden taksi durağının otoparkı görünümünde olan meydan, bir düzenlemeyle ortaya çıkarıldı ve sokak da yayalaştırıldı. Sokağın girişine geçişin engellenmesi için hidrolik babalar konuldu. Bu babaların uzaktan kumanda anahtarı sokaktan yararlanan esnafa dağıtıldı. Ancak ekteki fotoğraflarda görüleceği üzere, bu kumandaları alan esnaftan bazı kişiler, sokaktaki geçişi engelleyen babaları dahi yerlerinden sökerek sokak ve meydanda araç park etmiştir. Bu eylemlere ilişkin cezalar ve fotoğrafları ekte bulunmaktadır.

Başlangıçta sokağı kullanmayan ancak meydanda belediyemiz tarafından yapılan taksi durağına dahi uzaktan kumanda verilmiştir. Ancak taksi durağının esnafının da defalarca taksilerini meydana park ettiği görülmüş ve kendilerine defalarca uyarılarda bulunulmuştur."

Demir, meydana girerek araçların park edilmesi nedeniyle vatandaşlardan çok sayıda şikayet alındığını bunun üzerine, sokağın hidrolik engellerinin uzaktan kumandasının esnafın da isteği doğrultusunda 24 saat açık bulunan Saray Muhallebicisi'ne ve Fuzul Otomotiv'e bırakıldığını belirtti. Demir, gazetecilere yayalaştırılan sokak ve meydanın babalarının kırılarak kaldırıma park eden araçların fotoğrafları, ceza makbuzları ve eski fotoğraflarını gösterdi. Demir, son olarak, "Fatih Belediyesi'ni ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbaş'ı haksız yere itham eden haberle ilgili durumu kamuoyuna saygıyla duyururuz." dedi.