BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.402,57
GÜNCEL

Hukukçu Ömer Lütfü Avşar'ın iddiasını Hadi Özışık çürüttü! 'Hakikaten insafsızlık'

Tarafsız Bölge'de salgın döneminde devletin esnafa yönelik yardımları konuşuldu. Programın konuklarından Ömer Lütfü Avşar, devletin bu dönemede esnafa sadece 13 milyar TL'lik bir destekte bulunduğunu iddia etti. Programın bir diğer konuğu gazeteci Hadi Özışık, Avşar'ın iddiasını Bakan Selçuk'tan aldığı rakamı vererek çürüttü.

Dün akşam CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında Hukukçu Ömer Lütfü Avşar'ın, pandemi döneminde devletin esnafa yönelik yaptığı yardımlarla ile ilgili iddiası kısa süreli bir tartışma yarattı. Avşar, bu dönemde devletin esnafa 13 milyar TL'lik nakit desteğinde bulunduğunu öne sürdü. Araya giren Gazeteci Hadi Özışık, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan aldığı bilgi ile bu destek miktarının 53 milyar TL olduğunu söyledi. Özışık, rakama kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin ücretlerinin dahil olmadığını da ekledi.

'Hakikaten insafsızlık'
Avşar'a verdiği rakamı bir yerden teyit ettirdin mi diye soran Özışık, şunları söyledi;

Bakan Selçuk'a sordum. Bugüne kadar 53 milyar TL'lik yardım yapılmış, kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin ücretleri hariç.. 53'ü 13'e düşürmek hakikaten insafsızlık. Resmi bir açıklamayı söylüyorum.

Sitene Ekle