BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  GÜNCEL

Hiç bu kadar çok insan ölmemişti!

Trafik canavarı belimizi büktü, nice ocakları söndürdü! İşte şok rakamlar..

Abone ol

İNTERNETHABER UŞAK - Dünyada trafik kazalarında ölenlerin sayısı tüm dünya savaşlarında ölenlerin sayısından fazla...Türkiye'de ise heba olan milli servet ise her yıl ortalama 12 milyar TL. olup yıllık toplam yatırım bütçesinin yüzde 65-70’ini oluşturuyor. Ayrıca ülkemizde trafik kazalarından ölümler, bilinen tüm ölüm nedenleri arasında 3. sırada yer alıyor.

BEKLENEN HEDEFLERE ULAŞILAMADI
Uluslararası 3-9 Mayıs Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri çerçevesinde Uşak Belediyesi’nde trafik konulu sergi açıldı. Uşak il Emniyet Müdürü Cafer Şahin son yıllarda alınan yasal tedbirlerin yanı sıra yapılan eğitimlerin gelişmesi sonucu kaza sayısı ve ölüm oranında azalmalar görülmesine rağmen hedeflenen seviyeye ulaşılamadığını kaydetti.

SAVAŞLARDA ÖLENLERDEN FAZLA!
Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre dünya üzerinde her yıl bir milyon 250 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini de anlatan Cafer Şahin, “Trafik kazaları 15–19 yaş grubu gençlerin ölüm sebepleri arasında 1., 10–14 ve 20–24 yaş grubu kişilerin ölüm sebepleri arasında 2. sırada yer almaktadır. Bugüne kadar dünya üzerinde trafik kazalarında ölenlerin sayısı tüm dünya savaşlarında ölenlerin sayısından fazladır. Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde trafik kazalarından ölümler, bilinen tüm ölüm nedenleri arasında 3. sırada yer almaktadır. Ülkemizde son 10 yılda trafik kazaları sebebiyle ölenlerin resmi sayısı 50 bin, yaralıların sayısı da bir milyonun üzerindedir. Trafik kazaları sebebiyle heba olan milli servet ise her yıl ortalama 12 milyar TL. olup yıllık toplam yatırım bütçesinin yüzde 65-70’i kadardır. Bu tablo trafik kazaları sebebiyle karşı karşıya kaldığımız vahim tablonun göstergesi olarak çok önemlidir.Her sorunun merkezinde olduğu gibi her çözümün merkezinde de insan vardır. Trafik sorununda da sürücüsüyle, yayasıyla, yolcusuyla hülasa tüm yol kullanıcılarıyla insanın payı yüzde 95’ in üzerindedir. Çözüm de insanda, yani tüm toplumdadır. Toplumsal sorumluluk ve bilincin, trafik eğitim ve kültürünün yaygınlaştığı, karşılıklı sevgi, saygı ve empatinin toplumun tüm fertlerinde yaşandığı bir Türkiye’de trafik sorununun gündemimizden çıkacağı ümit ve inancını taşıyoruz”dedi.

KURALLARA UYMAMAK ÖLÜM NEDENİ
Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise trafik kazalarının yüzde 97’sinin insan kusuru nedeniyle meydana geldiğini ifade ederek vatandaşlara trafik bilincinin geliştirilmesinin önemine değindi. Kazanların kurallara uymamak ve sabırsızlıktan kaynaklandığını da belirte Vali Çakacak, “Trafik güvenliği konusunda güzel gelişmeler var. Ancak ülkemizde trafik kazaları hala önemini koruyor. Trafik sorunu sadece emniyet, jandarma ve belediyenin sorunu değil toplumun sorunudur. Trafik sorununu hep birlikte çözüme kavuşturabiliriz. Kazaların yüzde 97’si insan kusurundan kaynaklanmaktadır. Yüzde 3 ise diğer eksikliklerden kaynaklanıyor”dedi.