BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.430,51
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin'den Erdoğan'a çok ağır sözler

Erdoğan'ın İnönü ile ilgili sözlerine bir tepki de CHP'li Tekin'den geldi. Tekin, Erdoğan'a çok ağır sözler etti!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında yaşanan 'Hitler' tartışmasında Erdoğan'ın İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetmesine CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan'ı 'emperyalistlerin uşağı' şeklinde niteleyen Tekin, hiçbir baskı ve toplumsal tepki olmamasına rağmen İnönü'nün çok partili sisteme geçtiğini savundu.

Başbakan Erdoğan ile Baykal arasındaki Hitler benzerliği tartışması sürüyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı bugün Maçka Demokrasi Parkı'ndaki İsmet İnönü anıtı önünde toplanarak Erdoğan'ı protesto etti. Erdoğan'ın İnönü'ye dil uzattığını ifade eden CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Başbakan'ı lanetlediğini söyledi. Tekin, "Demokrasimizin beşiği olan Büyük Millet Meclisi'nde sayın Başbakan'ın dünkü açıklamalarıyla ilgili bugün CHP İstanbul İl olarak kendisine Türkiye'nin tarihi ile ilgili bilgi vermek, cehaletini ortadan kaldırmak için bulunmaktayız. Sayın Başbakan bu gafları yeni yapmıyor. Uzun süredir çaresiz kaldığı zaman, toplumun genel taleplerine cevap veremediği zaman dayanacağı bir şey vardır. CHP'nin tarihine saldırmaktır. Şunu çok iyi bilmesi gerekiyor ki CHP'nin 86 yıllık şanlı tarihinde Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve Deniz Baykal vardır." dedi.

"ERDOĞAN VARLIĞINI İNÖNÜ'YE BORÇLU"

Emperyalizme karşı direnemeyip teslim olanların emperyalizme karşı savaşmanın ne demek olduğunu bilemeyeceğini ifade eden Tekin, "O tarihlere baktığınızda dünyanın dört bir tarafında savaşlar varken Türkiye'nin en önemli liderlerinden biri sayın İsmet İnönü gerçekten sadece Türkiye'de değil dünyada bir tarih yazdırmıştır. Şimdi eğer bugün AK Parti iktidarı varsa, eğer bugün Tayyip Erdoğan Başbakan ise unutmasın ki çok partili sistemin yolunu açan sayın İsmet İnönü'dür." diye konuştu.

BAKAN ÇOCUKLARININ ALDIĞI İHALELER

Hükümeti yandaşlarına çıkar sağlamakla suçlayan Tekin, "Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Türkiye'nin en kötü dönemlerinde mücadele ederken hiçbir gün akıllarına yandaşları, dostları çocuklarıyla ilgili 'bunların ekonomik sorunlarını nasıl çözebiliriz' mücadelesi içinde olmamışlardır. Bugünkü iktidara bakıyoruz sayın Başbakan sen önce kendi partine ve bakanlarına bir bakıver. Bak bakalım başta senin çocukların olmak üzere, bakanların çocukları olmak üzere kamu olanaklarında hangi ihaleleri almış ve hangi işleri yapmıştır." şeklinde konuştu.

Son günlerde gelen şehitleri hatırlatan Tekin, "Şehitler giderken çaresiz kalan Başbakan dayanacağı bir tek nokta vardı. Daha önce söylediği gibi, daha önce CHP'nin tarihi ile uğraştığı gibi yine ne yazık ki gündemi saptırmak için Türkiye'nin en önemli, onur duyduğumuz CHP'nin ikinci genel başkanına dil uzatmak oldu. Ve çok acımasızca Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına yakışmayacak üslupla Hitler'e benzetti. Hitler'in ne olduğunu galiba sayın Başbakan bilmiyor. Sayın Başbakan sizin tarih bilginiz olmayabilir. Ama partinizde çok sayıda danışmanlarınız var. Bu tarihi süreci iyi okumanız gerekiyor. İsmet Paşa'ya dil uzatacaklara İsmet Paşa'nın deyimiyle 'namuslular namussuzlar kadar cesur olmalı' sözünü hatırlatmak istiyorum." dedi.

Çok partili sisteme hiçbir baskı olmamasına rağmen İsmet İnönü'nü sayesinde geçildiğini ileri süren Tekin, "Toplumsal tepkinin olmamasına rağmen sayın İnönü çok partili sisteme geçmenin doğru olduğunu ve bunun bedelini öderken de 'demokrasi kazanmıştır' demiştir." şeklinde konuştu.

İnönü'nün Yaşar Kemal'e 'tek kanatlı kuş uçar mı?' diye sorduğunu 'hayır paşam' cevabını alınca da "Evet, işte demokrasinin ayakları eksikti. Biz çok partili sisteme geçerken bu ayakları ne yazık ki tamamlayamadık" dediğini söyleyen Tekin, "Şimdi böylesi demokrasi sınavı vermiş bir lidere hayatının hiçbir döneminde demokrasi mücadelesi olmayan, emperyalizme uşaklık yapan bir insanın İsmet Paşa'ya dil uzatmasını şiddetle kınıyoruz. Lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın kafasının arkasındaki planların Atatürk karşıtı olduğunu savunan Tekin, hiçbir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın geçmiş yıllarda parlamentoda görev yapmış liderlere dil uzatmadığını iddia etti. "Gücün yetiyorsa 12 Eylül faşistlerine karşı dil uzat sayın başbakan" diyen Tekin, "Onlara karşı dil uzatamazsın çünkü onlar seni iktidar yaptı. Ama bu halk seni önümüzdeki süreçte alaşağı edecektir." ifadelerini kullandı. Tekin, "İsmet Paşa'ya ve CHP'nin tarihine dil uzattığı için Başbakan'ı kınıyoruz. Bundan sonra gelebilecek en ufak bir tepkide CHP'nin bütün örgütleri şiddetle tepki gösterecektir." şeklinde konuştu.

CHP bayrakları ve 10. Yıl Marşı eşliğinde eylem yapan partililer zaman zaman 'vur vur inlesin Tayyip Erdoğan dinlesin' şeklinde slogan attı.