BIST 10.724
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.495,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali Erden'den tebrik mesajı

Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü sebebi ile bir mesaj yayınladı...

Abone ol

Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, 03 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü sebebi ile bir mesaj yayınlayarak, Türk basınının, tarihi boyunca halkın sesi ve kamuoyunun tarafsız haber alma görevini başarılı bir şekilde yerine getirmekte olduğunu söyledi.

Erden, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Milli Mücadele yıllarında vatanseverler tarafından yayınlanan gazeteler, yaptıkları yayınlarıyla halkı bilgilendirme görevini başarı ile ifa edip devletin kuruluşunda önemli görevler üstlenmiştir. Devletimizin kurucusu Büyük Atatürk'ün 'Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hülasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir' sözleriyle basına verdiği önemi ifade etmişlerdir. Türk basını, günümüzde de çağın getirdiği teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, gündemdeki konulara çözüm üreten yayınlarıyla dünyadaki emsallerine örnek olmuştur. Ülke genelinde yayın yapan genel basın kuruluşlarının yanı sıra yerel basın kuruluşları da teknolojik imkanları en iyi kullanarak her geçen gün gelişmektedir.

Bu gelişmeleri yakından takip eden ilimizdeki basın kuruluşu çalışanlarının, sorumlu gazetecilik anlayışıyla, basın meslek ilkeleri çerçevesindeki haberleriyle halkımızı aydınlatma görevini eksiksiz olarak yerine getirdiklerine inanıyorum. Bu duygularla, demokrasimizde çok sesliliğin göstergesi olan tüm genel ve yerel basın kuruluşu yönetici ve çalışanlarının 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyor, başarılar diliyorum."