BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Osmangazi Kaymakamlığı elden geçiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Kaymakamlığı bahçesini yol seviyesine indirip, yeni bir meydan şeklinde düzenlemeye başladı.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 500 bin lira masraf edeceği çalışma ile Altıparmak'ta mini bir meydan ortaya çıkarılacak. Eski İktisadi İdari Bilimler Fakültesi binası olan taş binanın dış cephesindeki mozaikler özel bir yöntemle temizlenip, eski taş binanın temiz bir görünüme kavuşması da sağlanacak.

Karakaşgil İnşaatın yürüttüğü Kaymakamlık Çevre Düzenlemesinde, bahçedeki palmiye ağaçları da özel yöntemle yerlerinden sökülerek yeniden uygun alanlarda değerlendirilecek. Müteahhit firma ekiplerinin, sabah saatlerinde yabani olan ağaçları kesip temizlemesi vatandaşların şaşkınlığına yol açarken, özellikli olan bir çınar ve çam ağacının yerinde muhafazasına özen gösterildi.

Çevreci bir anlayışla yürütülen çalışmada, kaymakamlığın otopark olarak kullandığı alanın yol seviyesine indirilip, kaymakamlığı çevreleyen demir parmaklıkların da kaldırılması ile vatandaşların 7 gün 24 saat kullanabilecekleri mini bir meydan oluşturulacak.

EK BİNA DA ÇÜRÜK ÇIKTI

Bu arada Osmangazi Kaymakamlığı arkasında, eski İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin ek binaları olarak 30 yıl önce inşa edilen ve bugün Defterdarlık tarafından Muhasebat Müdürlüğü olarak kullanılan 5 katlı iki blogunda çürük oldukları ortaya çıktı. Defterdarlığın bir kısmının, Çarşamba'daki Hükümet Konağına taşınmasının ardından, bir kısım hizmetlerin verildiği Osmangazi Kaymakamlığı arkasındaki binaların da bir an önce boşaltılması planlanıyor. Resmi dairelerin hesaplarını kontrol eden birimlere yer bulunması halinde bu çok katlı Defterdarlık binaları yıkılacak. Bu binaların yıkılması ile Osmangazi Kaymakamlığı'nın arkası da açılarak daha ferah bir alanda vatandaşların hizmet almaları sağlanacak.