BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  EKONOMİ

Muhabirlerin gözünden TEKEL direnişi

Böyle bir sergi ilk defa oluyor! ''Foto Muhabirlerinin Gözünden TEKEL Direnişi'' sergisi düzenledi.

Abone ol

Türkiye Gazeteciler Sendikası, ''Uluslararası İşçi ve İletişim Konferansı'' kapsamında ''Foto Muhabirlerinin Gözünden TEKEL Direnişi'' sergisi düzenledi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çankaya Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Gelişme ve Toplum Araştırmaları Merkezi (GETA) tarafından Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen konferansın açılışında konuşan İşçi Filmleri Festivali Koordinatörü Önder Özdemir, çeşitli oturumlardan oluşan iki günlük konferansın, ''www.sendika.tv'' adresinden canlı yayımlanacağını bildirdi.




TGS Ankara Şube Başkanı Turgut Dedeoğlu, bugünün ''Dünya Basın Özgürlüğü Günü'' olduğunu belirterek, Türkiye'de gazetecilerin bir çok sorunla baş başa kaldığını, bir çok gazetecinin cezaevinde bulunduğunu söyledi. TGS'nin bazı grevlerinin devam ettiğini, HalkTV'de ise çalışanlar işten çıkarıldığı için greve dahi gidilemediğini ifade eden Dedeoğlu, bir çok gazetecinin telefonlarının dinlendiğini ve e-maillerinin okunduğunu savundu.

Dedeoğlu, gazetecilerin telefonlarının dinlenmesinin ve e-postalarının okunmasının engellenmesi için bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdiklerini bildirdi.

''Labourstart'' adlı sendikal internet sitesinin kurucusu Eric Lee ise 1998'de hizmete sunulan sitenin, Türkçenin de aralarında bulunduğu 24 dilde yayın yaptığını anlattı.

Site ile ''sendika aktivistlerinin küresel ağını inşa etmeyi'' hedeflediklerini ifade eden Lee, günlük 90 bin haberin yayımlandığı sitede, Türkiye'dekilerin de aralarında bulunduğu pek çok sendikal faaliyete yönelik destek kampanyası yürütüldüğünü kaydetti.

Lee, ''İşçiler ve sendikaları tarafından hazırlanan haberlerin artmasını ve ana akım medyaya bağlılığımızın azalmasını umuyoruz. İşçiler içerik yaratmak için eğitim almalı ve cesaretlendirilmeliler. Grev veya gösteri olduğu zaman olayları orada olan işçilerin bakış açıları ve sözleriyle aktarabilmeyi mümkün kılmak istiyoruz'' diye konuştu.

Konferans kapsamında Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından aktif foto muhabirlerinin özellikle TÜRK-İŞ Genel Merkezi önündeki oturma eyleminde çektikleri fotoğraflardan oluşan ''Foto Muhabirlerinin Gözünden TEKEL Direnişi'' adlı sergi sanatseverlerle buluştu.

Sergide, AA Fotoğraf Haberleri Servisi Müdürü Abdurrahman Antakyalı ve AA foto muhabirlerinin fotoğraflarının da aralarında bulunduğu 50 fotoğraf yer alıyor.

Konferans, yurt içi ve yurt dışından konuşmacıların yer alacağı oturumlarla iki gün sürecek.