BIST 10.356
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.464,91
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Ata'dan tehlikeli sözler

Barış ve Demokrasi Partisi Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata bugün Diyardbakır'da konuştu, şu tehdit içerikli mesajları verdi.

Abone ol
Barış ve Demokrasi Partisi Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, cezaevlerinde hak ihlallerinin yaşandığını ileri sürerek hak ihlallerine ilişkin hükümettin somut adım atmasını istedi. Hükümetin eşit ve özgür davranmasını isteyen BDP'li Ata, aksi takdirde tüm il ve ilçeleri abluka altına alacakları tehdidinde bulundu.

Diyarbakır'da bulunan Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Derneği (TUHAD-DER), cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve hasta tutuklular için yürüyüş düzenledi.

DTP önünde biraraya gelen tutuklu yakınları Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne kadar yürüdü. Yürüyüşe BDP'li Ayla Akat Ata, BDP İl Başkanı Nejat Yaruk ve çok sayıda tutuklu yakını katıldı. Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde konuşan Ata, hükümetten af istemediklerini ve bunun için mücadele etmeyeceklerini söyledi.

"HÜKÜMET ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR"

Cezaevlerindeki doluluk oranına dikkat çeken BDP'li Ata, "İnsanlarımıza eşitlik ve özgürlük istediği için onlarca yıl ceza verilse de biz onurlu mücadele edeceğiz. Cezaevinde yaşanan sorunlarla ilgili yasal düzenlemeleri TBMM gündemine bir kez daha getireceğiz. Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde hak ihlallerinin yaşandığı, doluluk oranının olduğu, çocuk tutukluların ve halkın oylarıyla seçilmiş insanların bulunduğunu hükümet biliyor. Ama ne yazık ki hükümet üç maymunu oynuyor. Kulaklarını tıkayarak, bu ülkenin geleceği olan çocukların cezaevinde çürümesini izliyor. Hükümet böyle sessiz kalırsa bu halk seçimlerde AKP'ye cevabını verecek. Sokaklardaki mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Hükümet ya eşit ve adaletli bir çözüm geliştirir ya da bulunduğumuz her ili ve ilçeyi insan çemberi ile ablukaya alırız" şeklinde sözler kullandı.

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüş olaysız sona erdi.