BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hüseyin Çelik 'yola devam' dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 'Dünyanın sonu değil yola devam edeceğiz' diye konuştu.

Abone ol

atv'ye konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik, "Doğrusunu isterseniz böyle bir şeyi arzu etmiyorduk. Şüphesiz bundan dolayı üzüntülüyüz. Bu dünyanın sonu falan değil. Demokrasilerde gizli oylama bir yöntemdir. Milletvekileri bu yönde oy kullanmışlarsa yapılacak bir şey yok. Bundan sonraki maddelerle ilgili çabalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu. 

Çelik'in sorulara yanıtı şöyle:  

Partinizden fire veren arkadaşlarınızla ilgili bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?

Sayın Baykal, sayın Başbakan'ı Hitler'e benzetti. Kimin Hitler'e benzediği ortaya çıkmış oldu. Sayın Baykal CHP'li vekilleri kabineye yanaşmasına bile izin vermedi.

Kritik maddeler devam edecek? Yarın HSYK ve ardından Anayasa Mahkemesi'yle ilgili maddeler var.

Zaraflar açıllmadan hangi maddenin ne kadar oy alacağını şimdiden kestirmek mümkün değil. Arzu edilen şey bütün paketin bir bütün olarak geçmesi ve sandığın milletin iradesininin önüne gelmesidir. 8. madde düştü diye diğerlerinden vazgeçmiş değiliz. Burada AK Parti kaybetmez, kaybeden millet olur. CHP ve MHP darbeyle kapatıldı. AK Parti'ye kapatılma davası açıldı. DTP kapatıldı. Bir partinin kapatılmasının maliyeti 20 yıl boyunca bu memleketin çocuklarının eğitim masrafıdır. İnsanlar bu parayı yatırımda vazgeçmişlerdir.

Referandum süreci tehlikede mi? Kritik maddeler düşerse AK Parti devam eder mi?

Şimdi varsayımlar üzerinde durmanın anlamı yok.

Bir kaza diyelim mi buna?

İsteyen istediği yorumu yapabilir. Dediğim gibi bu dünyanın sonu değil. Biz Türkiye'yi idare eden partiyiz. Biz doğrudan ve güzelden yana değiştirme ve dönüştürme çabamızdan vazgeçmeyeceğiz. Yola devam edeceğiz.