BIST 9.712
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,51
HABER /  GÜNCEL

Her mahalleye oyun sokağı yapacak

Ankara Çankaya'da seçim yarışı son sürat devam ediyor. CHP'nin adayı Tanık'dan çocuklar için seçim vaadi geldi.

Abone ol

CHP'nin Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Tanık, seçilmesi halinde, her mahallede oyun sokakları oluşturacaklarını bildirdi.

Tanık, yaptığı yazılı açıklamada, Çankayalı çocukları 'sanal dünyanın esaretinden kurtarmak' istediklerini ifade etti. Bu amaç doğrultusunda Çankaya'daki her mahallede 5 adet olmak üzere oyun sokakları yapacaklarını kaydeden Tanık, çocukların unutulan sokaklara, sokakların da özlenen cıvıl cıvıl çocuk sesleri ve kahkahalarına yeniden kavuşacağını belirtti.

Çankaya'da yaklaşık 500 sokağı gündüz trafiğe kapatarak sadece 'Oyun Sokağı' haline getireceklerini ifade eden Tanık, şunları kaydetti:

''Çocuklarımız evlerinde ya televizyona bağımlı kalıyorlar ya da bilgisayar karşısında zaman geçiriyorlar. Yalnız başına oyun oynamak zorunda kalan çocuk, bunun sonucunda arkadaşlık, dayanışma, rekabet, yardımlaşma, paylaşma duygularından yoksun yetişiyor. Düş güçleri ve yaratıcılık yetileri yeterince gelişmiyor. Ebeveynler ve yerel yönetimler el ele vererek, geçmişte sokaklarda yaşadığımız coşkuyu, çocuklarımızın da yaşamasını sağlamalıyız. Bu amaçla, Çankaya'daki 116 mahallemizin her birinde en az 5 sokağımızı sanal dünyanın esaretinden kurtulmuş, çocuklarımızın sesleriyle şenlenen sokaklar haline getireceğiz.''