BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

13 şehir için acil uyarı!

'Acil' koduyla yapılan uyarıya göre fırtına ve yağış bekleniyor. Meteoroloji sel, taşkın ve fırtınanın etkisi için uyardı. İşte fırtına beklenen yerler;

Abone ol

Devlet Meteoroloji İşleri resmi web sitesinde "Kısa süreli acil" koduyla yayınlanan uyarıya göre;  Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de fırtına bekleniyor.

Uyarıda şu açıklama yer aldı:

"Rüzgarın kuzey ve kuzeybatıdan Kuzey Ege’de akşam saatlerine kadar, Marmara’da akşam saatlerinden gece saatlerine kadar fırtına şeklinde esmesi 6 ila 8 (49-74 km/h) beklenmektedir. Batı Karadeniz’in güneyinde güneybatıdan, batısında kuzeybatıdan akşam saatlerinde başlayacak fırtınanın 6 ila 8 (49-74 km/h) Çarşamba günü etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

YAĞMUR GELİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Salı) ülkemiz yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Marmara'nın batısı(Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ), öğleden sonra Marmara ve Kuzey Ege (Manisa, Uşak, Kütahya ve İzmir'in kuzey ilçeleri) ile Eskişehir, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN YERLER

Yağışların; sabah saatlerinde Marmara'nın batısı(Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ), öğleden sonra Marmara ve Kuzey Ege (Manisa, Uşak, Kütahya ve İzmir'in kuzey ilçeleri) ile Eskişehir, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, taşkın, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI AZALACAK

Batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

ÇIĞ VE KAR ERİMELERİNE DİKKAT

Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.