BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

BBPliler kime oy verecek?

BBP Ankara'da Büyükşehir adayı göstermedi. BBP Genel Sekreteri seçimlere ilişkin yol haritasını açıkladı..

Abone ol

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, aday göstermedikleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının stratejik önemi nedeniyle, partililerin adaylar arasında kendi vicdanlarıyla karar vereceklerini, herhangi bir baskı veya yönlendirmede bulunmalarının söz konusu olmadığını bildirdi.

Topçu yaptığı yazılı açıklamada, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde kazanamayacakları veya stratejik önemi olan yerlerde ''oyları bölmemek'' için belediye başkanlığı için aday göstermediklerini ancak bütün seçim çevrelerinde il genel meclisi için oy pusulasında BBP ambleminin yer alacağını hatırlattı.

Özellikle son zamanlarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Büyük Birlik Partisi ile ilgili bazı spekülatif açıklamalar yapıldığını savunan Topçu, açıklamasında şunları kaydetti:

''Siyasi zekası olanların Büyük Birlik Partisi tabanına karşı sevgi dolu açıklamalar yapması normaldir. Büyük Birlik Partisi tabanından kendisini desteklemeye yönelik açıklama ve beklentilerini dillendirmesini bir siyasetçinin doğal talebi olarak karşılıyorum. Sayın Gökçek de dahil olmak kaydıyla diğer adayları sevenlerin hepsinden il genel meclisinde Büyük Birlik Partisi'ne oy beklediğimizi belirtmek istiyorum.

VİCDANLARININ  SESİNİ DİNLEYECEKLER

Ankara'nın stratejik önemine binaen belediye başkanlığı konusunda BBP'liler kendi vicdanlarıyla karar vereceklerdir. Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'nin bu noktada herhangi bir baskı veya yönlendirme yapması söz konusu değildir. Büyük Birlik Partisi, bölücü terör örgütüne yan ve yandaşlık yapan, bölücü terör örgütünü kınamayan, bölücülüğü legalleştiren partilerin dışında her partiye eşit mesafededir. 30 Mart sabahı bu seçimleri kazanan tek parti Büyük Birlik Partisi olacaktır.''