BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bayandan muhtar olur mu?

Kapı kapı dolaşıp oy istiyor. 61 yaşındaki kadına en çok sorulan soruda bu. Konya Bozkır'da ilginç bir seçim yarışı var.

Abone ol

Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı bin 600 nüfuslu Dere kasabasında çobanlık yaparak geçimini sağlayan 61 yaşındaki Müslüme Şen, torunlarının teşvikiyle muhtarlığa aday oldu.

İkamet ettiği Orta Mahalle'de muhtar olabilmek için kolları sıvayan Müslüme teyze, dört tane bayan aza adayı ile birlikte kapı kapı dolaşıp oy istiyor.
Yaklaşan yerel seçimler öncesi ilginç adaylar seçim meydanlarına çıkıyor. Son iki yıldır geçimlerini sağlayabilmek için çobanlık yapan Müslüme Şen, yönetimde kadınların da olması gerektiğini düşünerek, muhtarlık için kolları sıvadı.

Oy için gittiği kapılarda kendisini yadırgayanların da çıktığını belirten Şen, kadınların da yönetimde olması gerektiğini söyledi. Şen, ağırlıkta kadın azalarla birlikte kapı kapı dolaşarak oy istiyor. Kasabada ilk defa bir kadının böyle bir yola girdiğini belirten Müslüme Şen, "Bana bayandan muhtar olur mu sana oy vermeyiz diyenler oldu. Ben de onlara 'bayandan Başbakan oluyor da muhtar neden olmasın' diye cevap veriyorum. Kendimde dahil olmak üzere fakir insan sayısı beldede bir hayli fazla. Muhtar olursam elimden geldiği kadar bu fakirlere sahip çıkmaya çalışacağım. Girmiş olduğum bu yolda dört tane bayan arkadaşım bana aza oldular. Eğer seçilirsem el birliği ile inşallah güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum." dedi.

Seçimlerden sonra sandıktan olumsuz bir tablo çıkması durumunda çobanlığa devam edeceğini belirten muhtar adayı Şen, birlikte yaşadığı torunu askere gideceği için çalışmak zorunda olduğunu aktardı.

Dört bayan azadan biri olan Ayşe Gürsoy (24), muhtar adayı olan Müslüme Şen'in çok önemli bir yola girdiğini ve sandıktan başarılı bir şekilde çıkacağına inanıyor.

Kendisine aza teklifi geldiğinde çok şaşırdığını belirten Gürsoy, "Şaşkınlığın yanında bu duruma çok da sevindim. Kadınların da erkekler gibi birçok işi başarabileceğini gösterme fırsatı elimize geçti. O yüzden seçimle başa gelip bunu kanıtlamamız lazım." diye konuştu.