BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,58
HABER /  MAGAZİN

Jartiyerli Tuğçe Kazaz hemşireleri kızdırdı

Tuğçe Kazaz bir iç giyim defilesine çıktı... Çıkar ya... Jartiyer taktı... Takar ya... Ama hemşireler bu işten hiç mi hiç hoşlanmadı...

Abone ol

İç giyim defilesinde hemşire kostümü ile sahneye çıkan Tuğçe Kazaz, hemşireleri kızdırdı. Türk Sağlık Sen, söz konusu defileyi düzenleyenler hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, iç giyim defilesinde hemşire kostümü kullanılmasına sert tepki gösterdi.

"Herkes işine baksın." diyen Başkan Kahveci, "Gündeme gelmek isteyen, yaptığı işleri duyurmak isteyen, adından söz ettirmek isteyen herkes doktor, hemşire gibi sağlık çalışanlarını rencide edecek tavırlar sergiliyor. Hemşirelik mesleğinin böyle bir defilede bir manken tarafından çirkin bir amaç için kullanılması onları rencide etmiştir. Dünden beri hemşireler bizlere mail atarak, telefonla arayarak duydukları rahatsızlıkları dile getiriyorlar." diye konuştu.

Sağlık çalışanları üzerinden, hemşireler üzerinden prim yapmaya çalışıldığını belirten Başkan Kahveci, "Artık sağlık çalışanları üzerinden prim yapmaya, adınızı duyurmaya, sağlıkçıları, hemşireleri magazin malzemesi haline getirmeye çalışmayın." çağrısında bulundu.

İç giyim defilesinde kostüm olarak hemşire kıyafeti kullanmanın hastalıklı bir ruh haline işaret ettiğini vurgulayan Kahveci "Hemşirelerimiz zor şartlar altında insanlara şifa dağıtmak için çaba sarf eden kişilerdir. Onların kıyafetlerini bu tür işlerde kullanmak hastalıklı bir ruh halinin göstergesi olduğu gibi ne hemşirelerin ne de bu toplumun kabul edeceği bir davranış değildir. Çirkin ve yakışıksız bir durum olmuştur. Mankenler bu tür defilelerde hemşire kıyafetleri giymemelidirler. " şeklinde konuştu.

Kahveci, kimsenin hemşireleri rencide etmeye hakkı olmadığının altını çizerek, şunları söyledi: "Hemşireleri rencide eden defileyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağız. Hemşirelerimizi kendi çıkarları için üzen ve rencide edenler hukuk karşısına çıkarak bunun hesabını vermelidirler. Bu tür işlerden artık herkesi vazgeçmeye çağırıyorum."