BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

HDP harekete geçti! 31 Mart Seçimleri'ni AİHM'e taşıyor

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "AYM ve AİHM de hukuki arayışlarımızı devam ettireceğiz" diye konuştu.

Abone ol

Muş'ta oylarının gasp edildiğini iddia eden Buldan, "AYM ve AİHM de hukuki arayışlarımızı devam ettireceğiz" açıklaması yaptı.

YSK'ya eleştiri

YSK başta olmak üzere İlçe ve İl Seçim Kurullarının AK Parti'nin vesayeti altında olduğunu söyleyen Buldan, "Muş Valisi'nin özellikle AKP'li belediye başkan adayını henüz sonuçlar netleşmeden tebrik etmesi, billboardlara Muş Belediye Başkanı olarak teşekkür mesajları verilmesi HDP oylarının gaspının açık ve net göstergesidir" şeklinde konuştu.

AİHM'e başvuracaklar 

Buldan, "AKP'nin Türkiye genelinde özellikle itiraz ettiği yer kabul edilir ve oralarda sayım yapılırken, HDP'nin itirazları hiçbir gerekçe gösterilmeden reddediliyor. Burada biz hukukun, adaletin, vicdanın ayaklar altına alındığını bir kez daha gördük. Türkiye'de hukukun, adaletin, vicdanın olmadığını hep birlikte gördük. Muş başta olmak üzere AYM ve AİHM de olmak üzere hukuki arayışlarımızı devam ettireceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki Muş'ta halkımızın iradesi gasp edilmiştir." ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Belediye başkanları hangi partiden il il YSK yerel seçim sonuçları 2019
Foto Galeri Belediye başkanları hangi partiden il il YSK yerel seçim sonuçları 2019 Galeriye Gözat