BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.438,90
HABER /  GÜNCEL

Mevlüt Uysal : 'Olağanüstü bir durum! 15 gün İETT ücretsiz olacak'

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yeni havalimanına taşınma sürecinin olağanüstü bir durum yarattığını belirtip 15 gün ücretsiz ulaşım açıklaması yaptı.

Abone ol

İstanbul yeni havalimanına taşınıyor. Mevlüt Uysal taşınma sürecine ilişkin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın katılımıyla bir basın açıklaması yaptı. Taşınmanın problemsiz şekilde yapılması temennisinde bulunan Uysal, şunları kaydetti:

-"Vatandaşımızın kafasındaki soru; 'Taşınma oldu ama uçaklara nasıl gideceğiz?' Kendileri araçları ile gelirse zaten mevcut otopark var. Toplu ulaşımla gelirse daha öncesinde Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeni havalimanımıza güzergahlar belirlenmiş, hatları ve kalkış noktaları belirlenmiştir. 1. sınıf yolculuk yapabilecekleri Havaist şirketi kurulmuştur. İçinde Otobüs AŞ'nin de bulunduğu bir sistemle vatandaşımız sıkıntısız buraya ulaşabilecek."

İETT 15 gün süreyle ücretsiz olacak
Uysal, 29 Ekim'den bu yana Havaist'in İstanbul Havalimanı'nda yolcu taşıdığını hatırlatarak, şu bilgileri verdi:

-"Bu süreç içinde İETT'nin Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na direkt 15 gün süreyle ücretsiz taşıması var. Atatürk Havalimanı'na yanlışlıkla gelen birisi oradan rahatlıkla buraya gelebilecek. Bu geçici süreyle yanlış gelenler için yapıldığı için ücretsiz olacak. Ayrıca İstanbul'da İETT'nin 3 ayrı hattan, Havaist'in de 20 noktadan buraya seferleri olacak."

Olağanüstü bir durum
İstanbul havalimanı taşınması sebebiyle 45 saat süreyle ana arterlerde ulaşım duracak. Bu taşınmanın 'olağanüstü bir durum' olduğunu belirten Uysal, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ve valiliğimiz alternatif güzergahlara yönlendirmeleri yapacak. Nihayetinde olağanüstü bir durum, devamlı değil. Vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz." dedi.