BIST 8.798
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,30
HABER /  POLİTİKA

CHP'li Vekil Ali Şeker, "Anlık YSK bilgisi" deyip oy sayılarını paylaştı!

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Twitter'da yaptığı paylaşımda "Anlık YSK bilgisine göre İmamoğlu 20.689 oy önde" ifadelerini kullandı.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Twitter hesabından YSK'nın İstanbul sonuçlarına ilişkin son verilerini paylaştı. Şeker, İmamoğlu'nun ve Yıldırım'ın son oy sayıları ve oranlarını gösteren bir görsel de paylaşarak şöyle yazdı: Anlık YSK bilgisine göre İmamoğlu 20.689 oy önde. AK Parti hala fark 20 binin altına düştü diye açıklama yapıyor.

"Fark çok az ve o fark da gittikçe eridi"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'un bazı ilçelerde başlanan oy sayım işleminin tedbiren durdurulmasına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Maddi hatalar çok fazla az buz değil. Bu belki tarihin, belki bugüne kadar olan sürecin en şaibeli seçimine dönüşüyor adeta. İstanbul seçimleri açısından bunu söylüyorum. Dedik ki gelin bu şaibeli süreci ortadan kaldıralım ve herkesin huzurunda gerekirse bu sayımları yapalım ama nedense Cumhuriyet Halk Partisi bizim bu çağrımıza kulak vermek yerine, çünkü bu kadar usulsüzlük varsa, bu kadar şaibe varsa, bu kadar suistimal varsa, bu kadar maddi hata varsa elbette bizim en tabii hakkımızdır ki biz itiraz edelim ve yeniden oyları saydırtalım. Çok anlaşılır bir şey, fark çok az. İstanbul'daki toplam seçim sayısını dikkate aldığımızda gerçekten fark çok az ve o fark da gittikçe eridi.

Şeker'in ilgili paylaşımı ise şöyle:

BU FOTO GALERİYE BAKIN
YSK karar aldı İstanbul'da yeni oy sayımı sonuçları fark kapanıyor
Foto Galeri YSK karar aldı İstanbul'da yeni oy sayımı sonuçları fark kapanıyor Galeriye Gözat