BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,24
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Müberra Gürdal'dan o iddiaya yalanlama

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İstanbul'da seçimlerin netleşmemesi birçok iddiayı da beraberinde getirdi. Verdiği karar sonrası İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı için eşinin FETÖ'cü olduğu iddiası ortaya atıldı.

Abone ol

İSTANBUL İl Seçim Kurulu Başkanı Müberra Gürdal, hakkında sosyal medyada seçim sonrası ortaya çıkan iddilaralara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gürdal, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart günü yapılan yerel seçimler sürecinde başkanı olduğu İstanbul İl Seçim Kurulu'nun aldığı bazı hukuki kararlardan sonra 2 ve 3 Nisan'da, sosyal medyada bazı hesaplar üzerinden algı operasyonu yapılarak şahsını hedef alan yalan ve yanıltıcı bilgilerle paylaşımlar yapıldığının görüldüğünü belirtti.

Eşim 2004'te emekli oldu
İl Seçim Kurulu Başkanı Müberra Gürdal, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu paylaşımlarda bahsi geçen ve FETÖ'den yargılanmış Cumhuriyet Savcısı Mehmet Gürdal'ın eşim olduğu iddiası tamamen yalan olup, benim eşim Mehmet Gürdal ile sadece isim benzerliği bulunmaktadır, eşim olan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Gürdal 2004 yılında emekli olmuştur.

Yalan iddialar hakkında yasal işlem
Görüleceği üzere ne tarih ne de vaka olarak şahsımla ilgisi bulunmayan, sadece isim benzerliğinden ilişki kurularak hakkımda asılsız ve yalan bir şekilde algı oluşturulmak amacıyla mesnetsiz ve art niyetli olarak paylaşımlarla medya organlarında haberler yapılmıştır. Bu yalan iddiaları yapanlar ve yayanlar hakkında yasal işlemler başlatılmıştır."