BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.509,78
HABER /  GÜNCEL

Haydar Dümen koronavirüsten öldü Sessiz sedasız gömüldü Bir nesle damga vurmuştu

Haydar Dümen koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Cinsellik yazılarıyla bir döneme damga vuran Haydar Dümen sessiz sedasız gömüldü. Haydar Dümen'in ölüm sebebi Covid'e bağlı kalp durması olarak kaydedildi.

Abone ol

Posta Gazetesi köşe yazarı Haydar Dümen hayatını kaybetti. Haydar Dümen'in cenazesi defnedildi. Haydar Dümen'in ölüm kaydında ölüm sebebi olarak koronavirüse bağlı kalp krizi olarak kayıtlara geçti. 31 Ocak'tan beri Beykent Üniversitesi Hastanesi'nde Covid tedavisi görüyordu.

10 Şubat akşamı vefat eden Dümen Covid önlemleri çerçevesinde toprağa verildi. 90 yaşındaki Dr. Haydar Dümen Posta gazetesinde yazdığı cinsellik ile ilgili yazılar ve renkli kişiliği ile milyonların sevgisini kazanmıştı.

Haydar Dümen ilk evliliğini 1995 yılında yapmıştır. Eşi ile arasında 32 yaş farkı olan Gül Dümen 1963 doğumludur. Haydar Dümen'in bir kız çocuğu var. 

Haydar Dümen evliliklerini ve çocuklarını böyle anlatmıştı:
"Gençken süper yakışıklı, iyi konuşan bir adamdım. Hastalarım arasında çok önemli artistler de vardı. Genç hanım hastalarım kapıda bekler, ben çıkarken, “Haydar Bey ne tarafa gidiyorsunuz, beni de bırakır mısınız?” derdi. Hastanenin karşısında da garsoniyerim vardı.

Gelen giden olurdu. Daha sonraki yıllarda da “Bir gece seninle birlikte olacağım” diyenler oldu, ama bunlar bana ters gelir. Ben devamlılıktan yanayım. 35 yıl ilk eşimden boşanamadım.

Çocuğumuz var onu da göremiyordum. Anne-babanın ilişkisi öyle olunca çocukla da iyi ilişki gelişmiyor. İkinci eşimle 20 yıl evlilik şartlarında yaşadım. Bir de oğlumuz oldu.

20 yılın sonunda ilk eşimden boşanınca, ayrılacağımızı bile bile hemen onunla evlendim. “20 yıl sonra boşandı, ikinciyi de sepetledi” dedirtemezdim kendime. Bir dönem Altınoluk’ta otel işletmesine girdim.

Oraya tiyatrocuları getirttim, sergiler açtım. Bir tiyatro oyununda şimdiki eşim Gül, önümde oturuyordu. Öyle gülüyordu ki; ondan bana sürekli enerji akıyordu.

Cinsel bir enerji değil, daha çocuk; 23 yaşında! Ben 63. Tanıştık, daha merhabayla kıydık nikahı. 20 yıl oldu, bir kızımız var. Karım akıl almaz derecede, benim anlama kapasitemin üstünde sever beni.

Beni sevdiğinin yarısı kadar onu sevsem dünyanın en mutlu adamı olurum. Ama benim sevme potansiyelim o kadar yok. Eşim, kızımız, çocukluktan beri hep hayatımda olan kargalarım ve köpeklerimizle mutluyuz."

Haydar Dümen kimdir?
1931 tarihinde doğan Haydar Dümen, Türk psikiyatrist ve seksoloji uzmanıdır. Uşak'ın İkisaray köyünde doğmuştur. Lise'den 1948 yılında mezun olan Dümen, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1955 yılında mezun olmuş, 1958'de nöropsikiyatri uzmanı olmuştur. 25 yıl kamuda çalıştıktan sonra emekli olmuş ve yazın çalışmalarına ağırlık vermiştir.

Dümen Türkiye'nin Güzin Abla'dan sonra en tanınmış dert dinleyen gazete köşe yazarıdır. Özellikle cinsel yaşam konusundaki problemleri değişik bir mizah anlayışı ile kaleme alarak cevapladığından geniş bir okuyucu kitlesine sahiptir.

Eşi Gül Dümen kimdir: Gül Dümen aslen Mersin’de dünyaya gelmiştir. Ortaokul ve Lise tahsilini Mersin Anadolu Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nde tamamlamıştır. Ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. Ayrıca çift anadal yapmış, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı (TVJ) Bölümünü de bitirmiştir. Devamında ise Üsküdar Üniversitesi’nde Klinik Psikolog olarak Yüksek Lisans yapmış, çalışmalarını tez aşamasında sürdürmektedir.

Gül Dümen, 1993 senesinde ünlü isim Dr. Haydar Dümen ile evlenmiştir. Bu evliliğinden bir kızı vardır. Yaklaşık 23 seneden fazladır eşinin hem muayenehanesine gelen hastaları kabul etmekte, hem de eşinin yazı hayatında, kitaplarının hazırlanmasında, konferanslarında ve televizyon programları gibi sosyal ve kültürel alanlarda yardımcısı olarak eşlik etmektedir.

Hakkında eşinin resmi web sitesinde belirtilen açıklamalar şu şekildedir.

Çok küçük yaşlarda iken annesini yitirmiştir. Babaannesi tarafından yetiştirilmiş duygusal bir kimliğe sahip olduğu, sadece olumsuz denebilecek kırılganlık karakterine sahiptir. Bu nedenle başkalarını kırmamaya özen göstermekte, bazen bu özen hastaları ile ilişkilerine de yansımaktadır. Hayvanları çok seven Gül Dümen’in evinde, 3 er adet horoz, güvercin, muhabbet kuşu ve köpek, 6 karga ve 16 tavuk bulunduğu belirtilmektedir.