BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hayata bağlayan proje

Niksar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği tarafından başlatılan proje "hayata bağlıyor"

Abone ol

Niksar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği tarafından başlatılan "Hayata Bağlanın, Hayata Bağlayın" projesiyle "3 saniyelik zaman ayırıp emniyet kemeri takarak hayata bağlanın" mesajı veriliyor.


Tokat İl Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı Niksar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri proje kapsamında D-100 Karayolunu kullanan şehirlerarası otobüslere de emniyet kemerinin önemini belirten CD'lerden vererek vatandaşları bilgilendirmeye çalışıyor. Türkiye'de ilk kez uygulandığı bildirilen ve 4 aylık bir süreyi kapsayan projede sadece 3 saniyelik bir zaman ayrılarak "hayata bağlanın" vurgusu yapılıyor. Proje kapsamında ayrıca ilçe merkezinde bulunan otogarda da şehirlerarası otobüslere "Emniyet Kemerinin" önemini belirten kısa bir film CD'si verilerek daha fazla insana ulaşılıp bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

5 dakikalık sunum halinde tasarlanan CD'lerde, çarpışma anında emniyet kemerinin can güvenliği açısından önemi görsel olarak anlatılmak suretiyle vatandaşların daha duyarlı hale gelmesi hedefleniyor.