BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.428,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tosyalı öğrencilerden yardım eli

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bir grup öğrenci, köy okullarında eğitim gören öğrencilere yardımda bulunmak amacıyla kampanya düzenledi.

Abone ol

Tosya Lisesi Kütüphanecilik Kulübü öğrencilerinin "Eğitime Bir Işık da Siz Yakın" sloganı ile başlattıkları kampanya kapsamında toplanan oyuncak, kitap ve kırtasiye gibi malzemeler, köy okullarına dağıtılmaya başlandı. Kampanyaya Tosya Lisesi öğrencilerinin yanı sıra ilçe esnafı da destek verdi.

Sekiler Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Tosya Lisesi öğrencileri, burada eğitim gören öğrencilere hazırladık yardım paketlerini dağıttılar. Proje hakkında bilgi veren Tosya Lisesi öğrencilerinden Büşra Durmaz, kırsal kesimde okuyan öğrencilerin eğitim materyalleri ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi. Kampanyaya Okul Müdürü Cüneyt Özil başta olmak üzere okul öğretmenleri öğrencilerinin büyük destek verdiğini dile getiren Durmaz, "Evde kullanmadığımız,
kırmadığımız oyuncaklarımızı ana sınıfına verdik.

Eğitim materyallerimizi ise diğer sınıflara dağıttık. Kırmadan, yıpratmadan kullandığımız bu materyalleri başka arkadaşlarımızın eğitimine destek olarak sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz şu anda. Evlerinde kullanmadıkları oyuncak ve eğitim materyali olan herkes, küçük de olsa kampanyaya katkıda bulunsun. Her öğrencinin gözünde ve gönlünde bir ışıkta siz yakın. Unutmayalım ki bu kardeşlerimizin gözünde ve gönlünde yakacağımız eğitim meşalesi yarınlarımızın da aydınlık olmasının teminatı olacaktır" dedi.

Sekiler İlköğretim Okulu öğrencileri, Tosya Lisesi öğrencilerine yaptıkları jestten dolayı teşekkür etti.