BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.418,53
HABER /  GÜNCEL

Ramiz dayının istek şarkısı karıştırdı (video)

Ezel dizisinin bir bölümünde çalınan "Bir ihtimal daha var, o da ölmek mi dersin" adlı şarkı RTÜK'te tartışma yarattı.

Abone ol

Üyeler Hülya Alp ve Mehmet Dadak "Eser karanlık işlerin öğesi olarak kullanılmış" diyerek diziye ceza verilmesini istedi. Ancak dizi ceza almadı

RAMİZ DAYININ İSTEK ŞARKISI (1)

RAMİZ DAYININ  İSTEK ŞARKISI (2)

"EZEL" dizisi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) tartışma yarattı. Dizinin bir bölümünde ana karakterlerden "Ramiz Dayı"nın sevgilisi ve kızının annesini kurtarmak için düzenlediği operasyonda adamlarının hepsine Osman Nihad Akın'a ait "Bir ihtimal daha var, o da ölmek mi dersin?" şarkısını dinlettikten sonra operasyona başlamasına RTÜK üyeleri Hülya Alp ve Mehmet Dadak'tan itiraz geldi. Alp itiraz gerekçesini "Eser karanlık işlerin bir öğesi olarak kullanılmış, hoş olmamış" diye açıkladı.

GİZLİ REKLAM UYGULANDI

Dizinin aynı bölümü, 13 Nisan'daki RTÜK Üst Kurul toplantısında "gizli reklam" uygulaması yapıldığı gerekçesiyle de tartışmaya açıldı.

HaberTürk'ün haberine göre, dizinin yayınlandığı kanalda, Ramiz Dayı, adamlarına "Bir ihtimal daha var, o da ölmek mi dersin?" parçasını dinletirken üst üste İstanbul frekansı 90.2 olduğu bilinen radyo gösterildi. Alp ve Dadak, bu uygulamanın RTÜK Kanunu'nun gizli reklam/program desteklemesi kuralına aykırı olduğunu savunarak kanala ceza verilmesini önerdi. Ancak Ezel, iki karşı oya rağmen ceza almadı.

Bir ihtimal daha var

O da ölmek mi dersin

Söyle canım ne dersin

Vuslatın başka âlem

Sen bir ömre bedelsin

Sükût etme nazlı yar

Beni mecnun edersin

Vuslatın başka âlem

Sen bir ömre bedelsin