BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,65
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu bitti sanmayın yine geliyor!

Başta İstanbul ve Ankara hava durumu olmak üzere şiddetli yağışlar dün akşamdan beri etkisini gösteriyor. Yurt genelinde haftasonu kadar devam edecek sağanak yağış özellikle batı gölgeleri etkileyecek. Peki Kocaeli, Düzce, Bursa hava durumu nasıl?

Abone ol

İSTANBUL ve Ankara hava durumu başta olmak üzere sağanak yağış yurdu etkisi altuan aldı. Yaklaşık son 10 gündür mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden hava sıcaklıkları dün akşamdan itibaren 8 derece birdeb azaldı. Özellikle İstanbul hava durumu dün akşam başlayan sağanak yağışın etkisi ile hissedilir derecede azaldı. Meteorolojiden gelen son habere göre sağanak yağışlar haftasonuna kadar etkili.

Peki Ankara, Bursa, Eskişehir, Antalya, Kocaeli, Düzce ve Edirne hava durumu nasıl olacak?

İSTANBUL HAVA DURUMU SICAKLIK SERT DÜŞÜYOR

İSTANBUL hava durumu için günlerdir söylenen tahminler tuttu. Dün akşam başlayan sağanak yağış yurdu etkisi altına aldı. Sıcaklık değerleri 8 derece birden düştü.

İstanbul için 5 günlük hava raporu

İSTANBUL hava durumu kara bulutlar dağılmıyor. Şiddetli yağışlar bugün de devam ediyor. Çok bulutlu, bugün bölgenin doğusu ile gece saatlerinden itibaren batısının aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul için saatlik hava durumu



YURT GENEİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Bayburt, Erzurum ve Ağrı çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz ile Sakarya, Bilecik, Kocaeli, Zonguldak, Bolu, Düzce, Eskişehir, Ankara, Antalya, Isparta ve Afyonkarahisar ile Kütahya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



SICAKLIK HİSSEDİLİR DERECEDE AZALIYOR

Güney, iç ve batı bölgelerde yağışla birlikte hissedilir derecede (3 ila 8) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yarın yani cuma günü yağışlar özellikle Batı bölgelerde devam edecek.


Genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.