BIST 10.806
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.429,38
HABER /  POLİTİKA

Hatemi Anıtkabire ziyarete karşı

Eski İran Cumhurbaşkanı Hatemi, protokolün Anıtkabir'e ziyaretine karşı..

Abone ol

Eski İran Cumhurbaşkanı Hatemi, Kanal D Ana Haber için M. Ali Birand'la söyleşi yaptı. Birand'ın "Nedense İranlı resmi yetkililer geldiklerinde Anıtkabir'e gitmez. Atatürk'ü ziyaret etmez. Türk yetkililer de İran'a gittiklerinde lideriniz Humeyni'nin mezarına uğramazlar. Anıtkabir'e gitmek, İranlı bir resmi yetkili için kötü bir şey midir?" sorusunu yanıtlayan Hatemi, şöyle dedi:

"Bu tip protokol işlerinden artık vazgeçmemiz gerekir. Daha çok gerçeklere bakmalıyız. Zira iki toplumun birbirine saygı ve sevgisi büyüktür. İki ülkenin yakınlaşmasında, toplumların birbirlerine karşılıklı saygısı çok önemlidir. Protokolden vazgeçmek lazım. Protokol önemli değildir. Halklarımız birbirine yakındır. Daha da yakınlaşması için neler yapılması gerektiğine bakmalıyız. Protokole değil."

Hatemi, "Irak'ta bağımsız bir Kürdistan kurulursa İran ne yapar? Müdahale eder mi?" şeklindeki soru üzerine, "Türkiye ile İran bu konuda aynı politikaları izliyor. Bağımsız bir Kürdistan'ın kurulması söz konusu olamaz. Türkiye gibi bizler de Irak'ın bölünmesine kesinlikle karşıyız" yanıtını verdi.

Kaynak: www.milliyet.com.tr