BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Galatasaray Sakaryaya patladı

F.Bahçe ve Beşiktaş'ın puan kaybetmesiyle gözler Sakarya'yı konuk eden Cimbom'a çevrildi

Abone ol

Turkcell Süper Lig'deki Galatasaray-Sakaryaspor maçının takım ve hakem kadroları şöyle:

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Yunus Yıldırım, Süleyman Özay, Alper Ulusoy

Galatasaray: Mondragon, Cihan, Song, Tomas, Orhan, Okan, İliç, İnamoto,
Arda, Hasan Kabze, Ümit

Sakaryaspor: Martinez, Zafer, Musa, Mbayo, Rasim, Gökhan, Murat Erdoğan, Erdinç, Murat Duman, Suat, Okan


MAÇ BAŞLADI

Karşılaşmanın başlama düdüğü ile birlikte Sarı-Kırmızılı tribünlerden takımlarına müthiş bir destek başladı.

Mücadelenin ilk dakikaları oynanıyor. Sakaryaspor, Galatasaray'a karşı orta sahada baskısyla başladı.

4. dakika. Galatasaray'da İnamoto, rakip ceza sahası önüne doğru süratle hareketlenen Hasan Kabze'ye uzun bir pas çıkarttı. Kabze'nin uzağına düşen meşin yuvarlak kaleci Martinez'in kontrolünde auta çıktı.

5. dakika. Galatasaray atağı bu dakikada etkili gelişti. Arda'nın pasında sol kanattan sıfıra kadar inen Orhan Ak, yerden kaleye pralel bir orta çıkarttı. Savunma ve kaleci Martinez'in müdahale edemediği pozisyonda Hasan Kabze meşin yuvarlağa ayak koyamadı.

7. dakika. Galatasaray atağında sağ kanatta ceza sahasının hemen önünde topla buluşan Hasan Kabze yerde kaldı. Hakem faul atışını verdi. Topun gerisine Hasan Kabze geldi. Kabze'nın sert vuruşunda kaleci Martinez, üzerine gelen topu güçlükle yumrukladı. Ceza sahasında seken Galatasaraylı oyuncular topa kimse ayak koyamadı. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

12.  dakika. Galatasaray maçın başından beri rakip kalede baskı kurdu. Sarı-Kırmızılı ekip oyunu rakip yarı sahaya yığmış durumda. Sakaryaspor, hızlı hücumlarla golü arar bir görüntü sergiliyor.

13. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor.Sakarya atağı sol kanattan Rasim ile gelişti. Ceza sahasının çarprazından kaleyi deneyen Yeşil-Siyahlı futbolcu meşin yuvarlağı kalenin farklı şekilde yanından auta vurdu.

15. dakika. Galatasaray savunmasında çıkarken top kaybı yaptı. Pas arası yapan Murat Erdoğan ceza sahasına yaklaştığı anda şutunu attı. Tomas'ın ayağından seken meşin yuvarlak hızını kaybedip Mondragon'nun kuçağında kaldı.

18. dakika. Hasan Kabze'nin savunmanın arkasına aşırtığı topa Ümit Karan hareketlendi.Sakaryaspor savunmasında Erdinç son anda meşin yuvarlağa kafasıyla dokunup büyük bir tehlikeyi önledi.

22. dakika. Galatasaray, maçın başından beri sağ kanattan ataklarını geliştiriyor. Cihan ve Okan'nın görev yaptığı kanattan gelişen ataklarda Sakarya savunması bu ana kadar açık vermedi.

24. dakika. Galatasaray bu dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Cihan ile başlayana atakta Sarı-Kırmızılı futbolcu rakibinin müdahelesiyle yerde kaldı. Atışı Okan kullandı. Ceza sahasına gelen topu savunma ilk anda karşıladı. Ceza sahasının övüne düşen meşin yuvarlağı Hasan Kabze altıpasa doldurdu. Ümit Karan, savunmanın arkasında topla buluştuğu anda vuruşunu yaptı.



Kaleci Martinez harika bir kurtarışa imza attı. Seken top bir kez daha Karan'nın önünde kaldı. Golcü futbolcunun önünden Kolombiyalı kaleci topu bir kez daha karşıladı. Bir kez daha boşta kalan topa Hasan Kabze yakın mesafeden vurdu. Martinez bu pozisyonda da gole izin vermedi. Martinez bu anda kalesine adeta devleşti.



28. dakika. Sakaryaspor atağında ceza sahası önünde topla buluşan Murat Erdoğan yerden sert bir vuruş çıkarttı. Mondragon köşeye giden topa kapanarak sahip oldu.

33. dakika. Galatasaray gol için Sakaryaspor kalesinde baskısını artırdı. Sağ kanattan İliç şık hareketlerle ceza sahasına girdiği anda Hasan Kabze'ye ortasını yaptı. Kabze topa istediği vuruşu yapamadı.

34. dakika. Galatasaray bir kez daha sağ kanattan etkili bir atak geliştirdi. Okan'nın ceza sahasına gönderdiği topa Sakarya savunması müdahele edemedi. Arda, arka direkte boş pozisyonda topla buluştu. Genç yıldız, meşin yuvarlağa istediği gibi vuramayınca top kalenin üzerinden auta çıktı. Galatasaray adına şansız bir an geride kaldı.



38. dakika. Galatasaray tüm hatlarıyla üstünlük sayısını arıyor. Sağ kanattan Okan'la Sarı-Kırmızılı takım köşe atışı kullandı. Sakarya savunması topu ceza sahasının dışına uzaklaştırdı. Galatasaray atağı devam etti. Karan, ceza sahasının ilk metrelerinden topla buluştuğu anda yerden şutun attı. Kaleci Martinez'in bakışları arasında meşin yuvarlak kale direğinin yalıyarak auta çıktı.

40. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik bozulmuş değil. Ümit Karan, bu dakikada rakibinin darbesiyle yerde kaldı. Oyun durmuş durumda.. Mücadelede ilk yarı için son bölümler oynanıyor.

44. dakika. Sakaryaspor ilk yarının son anları oynanırken tüm hatlarıyla yarı sahasına kapanmış  durumda. Galatasaray kalabalık Sakarya defansı arasında pozisyon bulmakta zorlanıyor.

45. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Karşılaşmanın hakemi uzatma süresi olarak 3 dakika işaret etti. Golsüz eşitlik devam ediyor.

45+2. dakika. Sakarya sol kanattan Murat Erdoğan'nın geliştirdiği atakta gole çok yaklaştı. Bu futbolcunun korner çizgisi üzerinden yaptığı ortaya arka direkte Okan Yılmaz vurdu. Meşin yuvarlak yan ağlara takıldı.

 45+3 dakika. Galatasaray aradığı golü Hasan Kabze ile buldu. Kalesindeki büyük tehlikeyi atlatan Sarı-Kırmızılı ekip, sağ kanattan Ümit Karan ile rakip yarı sahaya süratle geçti. Maçın uzatma anlarında son saniyeler oynanırken rakibinde taç çizgisi üzerinde şık bir çalımla sıyrılan Karan, topu ceza sahasına hareketlenen Hasan Kabze'ye doğru ortaladı.

Hasan Kabze, savunmanın arasından meşin yuvarlağı iyi takip ederek kafayla köşeyi gördü. Martinez'in ulaşamayacağı noktaya giden top Galatasaray'ın golü olarak Sakarya ağlarına takıldı.



Bu golle Galatasaray, Sakarya karşısında ilk yarının son saniyelerinden 1-0 öne geçti.

Maçın hakemi Sakarya'nın santra vuruşundan hemen sonra ilk yarının son düdüğünü çaldı.

Galatasaray ilk yarıyı Sakaryaspor karşısında Hasan Kabze'nin güzel golüyle 1-0 önde kapattı.

MAÇTA İKİNCİ YARI

 
İkinci yarının başında Galatasaray 2 oyuncu değişikliği birden oldu. Okan ve İnamoto'nun yerine Hasan Şaş ve Ayhan Akman girdi

 Sakarya'da ikinci yarının hemen başında Murat Erdoğan ve M'Bayo'yu oyundan aldı. Sahaya giren isimler Capura ve Ergin oldu.

50. dakika. Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Galatasaray ikinci yarıda da baskılı futbolunu sürdüyor. Yeşil-Siyahlı ekip bu yarıda rakip kalede golü düşünen bir oyun anlayışı sergiliyor.

 53. dakika. Galatasaray bu dakikada farkı ikiye çıkarttı. Sol kanattan Arda'nın sürüklediği atakta genç isim arkadan bir müdahele ile yerde kaldı.

Serbest atışı Hasan Şaş kullandı. Ön direğe gelen topa Ümit Karan hareketlendi. Sakarya savunmasından Erdinç, rakibine vurdurmamak isterken ters bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi. Erdinç'in kendi kalesine attığı golle Galatasaray, Sakaryaspor karşısında 2-0 öne geçti.



 55. dakika. Sakaryaspor'da hakemden faul kararı bekleyen Capurro tepkisin sert bir şekilde gösterince sarı kartı gördü.

61. dakika. Galatasaray'ın 2. golünden sonra Sakaryaspor daha çok risk almaya başladı. Gol için Sarı-Kırmızılılar'ın üzerine giden konuk ekip savunmasında açıklar vermeye başladı. Galatasaray iyi futbolunu sürdüyor.

63. dakika. Sakaryaspor ani bir atak şansı yakaladı. Orta sahada topla buluşan Capurro, rakip savunmanın arkasına hareketlenen Okan Yılmaz'a derin bir pas attı. Tehlikeyi sezen Mondragon zamanında kalesini terk ederek Okan Yılmaz'ın bir adım önünden meşin yuvarlağa kapanarak sahip oldu.

64. dakika. Galatasaray 3. gole Hasan Kabze ile yaklaştı. Ceza sahasının hemen önünde şut şansı yakalayan Kabze sert bir şut çıkarttı. Direğin dibinden ağlara giden topa Martinez iyi uzanarak kornere çeldi.

67. dakika. Galatasaray sağ kanattan Cihan ile etkili bir atak daha geliştirdi. Cihan'nın ceza sahasına yerden gönderdiği topu Hasan Kabze ön direkte topuğuyla ağlara göndermek istedi. Savunma son anda ayak koydu.

 68. dakika. Sakaryaspor'da Rasim, yerini Hakan'a bıraktı.

 70.  dakika. Gol Hasan Kabze... Galatasaray farkı 3'e çıkarttı. Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında atılan derin pasa hareketlen Hasan Kabze, savunmanın baskısına rağmen hafif çarpraz pozisyonda kaleci Martinez'in üzerinden meşin yuvarlağı aşırtarak Sakarya ağlarına bıraktı.

Hasan Kabze'nin bu golüyle Galatasaray, Sakaryaspor karşısında 3-0 öne geçti.



72. dakika. Galatasaray maçtaki 4. golüne bu dakikada çok yaklaştı. Sağ kanattan Arda'nın ceza sahasına yaptığı ortaya Hasan Kabze hareketlenip vurdu. Vuruş iyi olmayınca meşin yuvarlak arka direğe açıldı. Ümit Karan önünden geçen topa müdahele edemedi.

75. dakika. Galatasaray, kalesinde gol arayın Sakaryaspor sol kanattan Ergin ile pozisyon buldu. Ceza sahasına girdiği anda çarprazdan vuruşunu yapan Ergin'nin şutunda kaleci Mondragon direğin dibinden topu kapanarak kontrol etti.

  82. dakika. Galatasaray'da Ümit Karan, yerini Hakan Şükür'e bıraktı.

86. dakika. Maçın son dakikaları oynanıyor. Galatasaray, Sakarya karşısında 3-0'lık üstünlüğünü sürdürüyor. Sarı-Kırmızılı ekibin atağında Cihan ceza sahasına sokulurken yerden sert bir şut çıkarttı. Direğin dibine giden topa uzanan Martinez gole izin vermedi.

 89. dakika. Galatasaray 4. golü Hakan Şükür ile buldu. Sol kanattan Hasan Şaş'ın kullandığı köşe atışında savunmanın arasından iyi yükselen Şükür, kafa ile meşin yuvarlağı Sakaryaspor ağlarına bıraktı.

Kral'ın bu güzel kafa golüyle Galatasaray, Sakaryaspor karşısında 4-0'lık üstünlüğü yakaladı.



90+. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika işaret etti.

90+4. dakika. Sakaryaspor maçın başından beri en net gol pozisyonun Musa ile buldu. Ceza sahasında topla buluştuğu anda kaleci Mondragon ile karşı karşıya kalan Sakaryalı futbolcu yerden vuruşunu yaptı. Kolombiyalı kaleci harika uzanarak topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Köşe atışından sonuç gelmedi. Hakem bu ataktan sonra maçın son düdüğünü çaldı. Galatasaray, Ali Sami Yen'de Sakaryaspor'a gol yağdırdı. Rakibini 4-0'lık sonuçla mağlup etti.

MAÇ SONUCU: GALATASARAY: 4-0 :SAKARYA