BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

İstanbul kültür başkenti oluyor

AB Konseyi, İstanbul'un 2010 yılında "Avrupa Kültür Başkenti" olmasını onayladı.

Abone ol

Bu kararla kentin çehresi de değişecek. Birçok tarihi eser restore edilecek. Kültür turizmi gelişecek. Avrupa Birliği Konseyi, geçen nisan ayında jüri tarafından İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması kararını dün onayladı. Kararın İstanbul’un kültür turizmini olumlu etkilemesinin yanı sıra birçok tarihi eserin de restore edilerek yeniden kazanılmasına yardımcı olacağına dikkat çekildi.

Karar üzerine Beyoğlu’ndaki tarihi Atlas Sineması salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması hepimize daha fazla güç verecek" dedi.
Bundan sonra İstanbullulara ve İstanbul’da yaşayan herkese çok önemli görevler düştüğünü belirten İstanbul Valisi Muammer Güler de şunları söyledi: "Kültürel eserlerimize daha çok sahip çıkacağız. Müzelerin, sanat eserlerinin çoğalmasına katkıda bulunacağız." İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, "Bir yandan kentin değişme alanları oluşturulurken, bir yandan problemleri çözme, diğer taraftan da kültür ve sanatı çok ileri noktalara taşımak zorundayız" diye konuştu.