BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hatay'da 6.4 ve 5,8 şiddetinde depremler oldu! Yıkılmayan binalar yıkıldı ölü ve yaralılar! Son dakika haberler

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin en ağır hasarı verdiği iller arasında yer alan Hatay 6.4 ve 5.8 şiddetindeki iki depremle sarsıldı. Hasarlı binalar yıkıldı, enkaz altında kalan insanlar var. İşte Hatay depreminden dakika dakika gelişmeler...

Abone ol

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Hatay'da büyük hasara neden oldu. Şehirde binlerce bina yıkılırken, çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti.

Hatay 6.4 ile sallandı

Depremin şokunu atlatamayan Hatay bir kez daha sallandı. AFAD, Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Şehirde bazı binaların yıkıldığı belirtildi.

3 dakika sonra 5,8 deprem meydana geldi

Bu depremden yaklaşık 3 dakika sonra bu kez Hatay Samandağ'da 5,8 büyüklüğünde ikinci bir deprem yaşandı. İşte Hatay depreminden dakika dakika gelişmeler...

Mersin'de tedbir amaçlı eğitime bir gün ara verildi

Hatay'da yaşanan depremin ardından Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca yaptığı açıklamada okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. İşte detaylar....

Bakan Kirişçi açıkladı! İki barajda bir tehdit yok

Bakan Kirişci: İlk tespitlerimize göre Hatay’daki Yarseli ve Büyük Karaçay barajlarımızda, baraj güvenliğini tehdit eden bir durum bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet bahçeli depreme böyle yakalandı.

Hatay Üniversitesi tedbir amaçlı boşaltılıyor

Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi, 6.4’lük depremin ardından tedbir amaçlı tahliye ediliyor.

Bakan Soylu: 3 kişi öldü 231 yaralı var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Hatay'daki iki depremde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, 213 kişi hastaneye sevk edildi.

Hatay'da Özel Harekat Polisi yaralı vatandaşı sırtında taşıdı.

Bakanlar  Akar ve Koca toplantıda yakalandı

Milli Savunma Bakanı Akar, Sağlık Bakanı Koca ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, depremlere Hatay AFAD Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirdikleri toplantı sırasında yakalandı. Depremin ardından Bakan Akar ve Bakan Koca bahçeye çıktı. Bir süre burada genel bilgi alan Milli Savunma Bakanı Akar ve Sağlık Bakanı Koca, daha sonra Mobil Koordinasyon Merkezi’ne geçti. 

İskenderun Devlet Hastanesi boşaltılıyor

Hatay'da peş peşe meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerin ardından İskenderun Devlet Hastanesi'nde bulunan hastalar tahliye edilmeye başlandı. Ambulanslarla alınan hastalar, Payas ilçesinde kurulan sahra hastanesi ile Dörtyol Devlet Hastanesine nakledilmeye başlandı.
Hastanedeki tüm hastaların sevk edileceği belirtildi.

Bir kişihayatını kayetti, enkazda yangın çıktı

Hatay'ın Küçükdalyan Mahallesi'nde bazı evler yıkıldı. Enkaz altında kalan Vahit Başman hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Başman'ın cenazesi ekiplerce enkazdan çıkartıldı. Bölgede başka evlerin de yıkıldığı görüldü. Arama kurtarma ekipleri, enkazlarda çalışma başlattı. Bu sırada bir enkazda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Eşyalarını almak isterken enkaz altında kaldılar

CNN Türk canlı yayınında bağlanan muhabir Arda Erdoğan, "Hatay Şehit Murat Nuraydın Caddesi'nde bir bina yıkıldı. Enkazda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Binanın içinde 4 kişinin bulunduğu öğrenildi. Bir kişinin çıkarıldığı belirtildi. Eşyalarını çıkarmak üzere apartmana gelmişlerdi. Önceki deprem nedeniyle ağır hasarlı olan bina tamamen yıkılmış halde" dedi.

Haluk Levent "çok bina yıkıldı çok...

 AHBAB Başkanı Haluk Levent, depremlerin hemen ardından sadece Samandağ'da 5 hasarlı binanın yıkıldığını aktardı. Haluk Levent, "Enkaz altından sesler gelmeye devam ediyor" diye yazdıktan sonra son paylaşımında ise "Offf çok bina gitti çok" dedi.

Belediye Başkanı Maraş depreminden fazla hissettik

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel: Bu depremi Kahramanmaraş depreminden daha fazla hissettik. İnsanların çığlıkları arasında konteynerde koordine etmeye çalışıyorum. Yıkılan binalar var. Bütün ilçede elektrik yok. Şahit olduğum olay insanların çığlıklarıydı. Durum facia. Kahramanmaraş depremini de bunu da yaşadım. Maraş depremini 3'e katlayan bir deprem.