BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,58
HABER /  SAĞLIK

Haşhaşın faydaları neler en kuvvetli doğal ağrı kesici olduğunu biliyor muydunuz?

Doğada bulunan en kuvvetli ağrı kesici olan haşhaşın bilinmeyen faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.

Abone ol

Haşhaşın kullanımı çok eskilere dayanmaktadır. Kullanımı eski uygarlıklara kadar uzanan haşhaşın insan sağlığına olan faydalarını duymuş muydunuz? Uzmanlar haşhaşın doğada bulunan en doğal ağrı kesici olduğunu söylüyor. Yapılan araştırmalara göre de bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Peki haşhaşın faydaları nelerdir? Haşhaş hangi hastalıklara iyi gelir? İşte haşhaşın bilinmeyen faydalarını sizler için araştırdık. 

Adet sancılarını azaltıyor 

Haşhaş Asya kökenli bir bitkidir. Bilim dilindeki adı "Papaver somniferum"dır. Uyku için oldukça faydalı olan haşhaş tatlılarda, salatalarda ya da bazı yöresel yemeklerde baharat olarak kullanılmaktadır. İçerisinde morfin, kodein, tebain, papaverin ve narkotin gibi yatıştırıcı maddeler bulunur. Adet sancılarını azaltıcı özelliği bulunmaktadır. Haşhaş kullanırken dikkatli olunması gerekir. İçerisinde çok güçlü antioksidan bulundurması özelliği nedeniyle haftada en fazla 3 kere tüketilmesi gerekir. 

Doğada bulunan en kuvvetli ağrı kesici! 

Haşhaş doğada bulunan en güçlü yatıştırıcı ve ağrı kesicidir. Bunun yanı sıra vücutta stres ve depresyona bağlı olarak gelişen olumsuzlukların da giderilmesini sağlamaktadır. 

Unutkanlık ve alzheımer'ı önlüyor

Beyin sağlığı için en etkili mineral omega - 3'tür. Bu mineral bakımından en zengin besin balıktır. Ancak balık tüketmeyenler için diğer en ideal besin haşhaş olabilir. Haşhaşın içerdiği özde omega -3 yağ asidi bulunur. Asit sinir hücrelerinin daha sağlıklı işlemesini destekleyerek unutkanlık ve alzehimer gibi hastalıkların ortaya çıkmasını önler. Ayrıca omega-3 yağ asidi kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp ve damar sağlığını korur.

Kansere karşı mucizevi etki gösteriyor 

Haşhaş meme kanserini önlemede de birebir bir bitkidir. Meme kanserine neden olan hücrelerin mutasyona uğramasını önlemektedir. Özellikle düzenli olarak tüketildiğinde oldukça işe yaradığı gözlemlenmiştir. 

Diyet yapanlar için ideal bir tohum 

İçerisinde bol miktarda lif barındırmaktadır. Bu özelliği sayesinde kişinin tok kalmasına yardımcı olur. Özellikle metabolizmayı hızlandırmak için çok etkilidir. Diyet yapanlar için idealdir.